Balıkesir"de Hacı Ömer Camii"nin tuvaletinde, bir süre önce kırılan pisuvarlar, cemaatten toplanan paralarla yenilendi. Bu kez de duvarlara “Ayakta işemek kabir azabına sebeptir” yazıldı

Balıkesir"de, Hacı Ömer Camii tuvaletindeki pisuvarların bulunduğu duvara yazılan yazılar tepki çekti. Mahalle muhtarı Mustafa Deniz, bir süre önce de kimliği belirsiz kişilerce kırılan pisuvarların cami cemaatinden toplanan parayla yenilendiğini belirtti. Balıkesir Müftüsü Necdet Çetin de İslamiyette ayakta işemenin doğru olmadığını söyledi.
Mahalle muhtarı Mustafa Deniz bir süre önce kırılan pisuvarların cami cemaatinden toplanan parayla yenilendiğini belirterek, “Pisuvarları kıranlar bana göre meczup. Sanırım yazıları da, kıranlar yazdı” dedi.

Müftü: Doğru değil
Balıkesir Müftüsü Necdet Çetin, konuya ilişkin şunları söyledi: “İslamiyette ayakta işemek doğru değildir. Bir hadiste, peygamberimiz sidikten kaçınılmasını emretmiştir. Kabir azabının çoğunun bundan kaynaklanacağını ifade etmiştir. Çünkü, sıçrama, insanın elbisesine geri gelme ihtimali ayakta yapıldığı zaman daha fazladır. Ayrıca, oturarak işenirse idrar torbası tamamen boşalır. Ayakta yapılırsa, idrarın bir bölümü içeride kalır, ileride hastalıklara yol açar. Bu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.
Caminin tuvaletindeki küçük aptes bozma yerlerinin kırılması, İslama göre hiç hoş değil. İslam dinini yeni yeni öğrenmeye, oradan buradan duyduklarıyla amel etmeye çalışan heyecanlı gençlerimizden bazılarının yaptığını düşünebiliriz.”