Almanya"nın Dortmund kentinde Air Berlin"e ait Boeing uçağı, pilotun kalkıştan son anda vazgeçmesi üzerine kayarak pistten çıktı. Uçakta bulunan 165 yolcu şans eseri yaralanmazken, havaalanı gün boyu trafiğe kapalı kaldı.

Sabah saat 07:00"de 165 yolcu ve 7 mürettebat ile birlikte Kanarya adalarına gitmek üzere kalkış için harekete geçen uçağın, pilotun göstergelerin farklı hız sinyali vermesi nedeniyle uçuştan son anda vazgeçmesi nedeniyle duramayarak pistten çıktığı kaydedildi. Uçağın teknik bir nedenden ötürü mü yoksa pistteki olası buzlanma edeniyle mi pistten çıktığının uzmanlar tarafından incelendiği belirtiliyor.

Kimsenin yara almadan kurtulduğu olayda, yolcular otobüslerde Paderborn havaalanına götürülerek başka bir uçakla Kanarya adalarına gönderildi. Kaza nedeniyle Dortmund havaalanı akşam saatlerine kadar uçak trafiğine kapatıldı.

Başka kentlere yönlendirilen uçakların yeniden Dortmund"a gelmesi ve uçuşa hazırlanmasının zaman alacağından Pazartesi sabahı yeniden başlayacağı açıklanan tarifeli uçuşlarda gecikmelere yol açabileceği belirtiliyor. DHA