Son kez hakim karşısına çıkan sanıklar suçlamaları kabul ederken son sözlerinde “pişmanız” dediler. Mahkeme heyeti, cinayet suçundan sanıklar C.A ve A.U"yu ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına, yağma suçundan da 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

İzmir"in Bornova İlçesi"nde geçen Mart ayında meydana gelen olayda, güzellik merkezi işleten Burcu Güçlü, işyeri ve evinin bulunduğu apartmanın havalandırma boşluğundan öldürülmüş olarak bulunmuştu. Apartmana su tesisatını tamir etmek için gelen tamirci tarafından bulunan Burcu Güçlü"nün cesedi üzerinde inceleme yapan polis, güzellik işletmecisi Burcu Güçlü"nün hem 19 yerinden bıçaklandığını, hem yakıldığını, hem de apartman boşluğuna atıldığını tespit etti. Cinayeti kimin işlediği konusunda çok geniş çaplı soruşturma başlatıp, işyerinde çalışanlar, gelen müşteriler ve apartman komşuları dahil 50 kişinin tek tek görüşen polis, olay günü Burcu Güçlü'nün, yanında günlük yevmiyeyle broşür dağıtım işinde çalışan C.A. ve A.U. ile birlikte yalnız kaldığını belirledi. İşyerindeki güvenlik kamera görüntülerinin de alındığını fark eden polis, olayı iş yerini bilen kişilerin gerçekleştirdiği ihtimaliyle C.A. ve A.U'yu aramaya başladı. Bu kişilerin evlerini araştıran polis, evine gitmeyen zanlılardan A.U'yu bir rahatsızlığını kontrol ettirmek için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne girerken yakaladı. A.U'nun ardından, birlikte çalıştığı arkadaşı C.A. da yakalandı.

Boyunlarında tırnak izlerine rastlanan zanlılar, polislerin iş yerindeki güvenlik kamerasında tespit ettikleri avuç içi izlerinin kendilerinkiyle eşleşmesi ve A.U.'nun ayakkabısına bulaşmış kan lekesinin de kadına ait olduğunun belirlenmesi üzerine suçlarını itiraf etti. Olayın ortaya çıkmasının üzerinden 12 saat geçmeden fail oldukları belirlenen A.U. ve C.A. olayı detaylarıyla anlattı.

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi"nde görülen davanın dün son duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar C.A. ve A.U. ile öldürdükleri Burcu Güçlü"nün babası Tuncay Güçlü katıldı. Baba Tuncay Güçlü, para için kızını öldüren sanıkların en ağır ceza ile cezalandırılmalarını istedi. Son savunmaları sorulan sanıklardan C.A., olay günü uyuşturucu aldığını ve kendinde olmadığını, Burcu"nun çok parası olduğunu düşündüğüm için bu yüzden cinayeti işlediğini söyledi. Suç ortağı diğer sanık A.U ise suçlamaları kabul etmeyerek, kendisini C."nin çağırdığını belirterek, “C. uyuşturucu almıştı. Elindeki ipi Burcu"nun boynuna geçirdi. Ben engel olmaya çalıştım. Burcu ile birlikte yere düştük. Beni öldürececeğini düşünerek korktum, kapıyı kapatıp oradan ayrıldık” dedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar C.A. ve A.U."nun son sözlerini sorduğunda ikisi de olayın yaşanmasından dolayı pişman olduklarını söyledi. Duruşma sonunda C.A. ve A.U., "Tasarlayarak adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezasına, yağma suçundan ise 15"er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklar cezayı duyduklarında adeta şoke oldu, konuşamadı.