Ak Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, Toplam 17 kilometreyi bulacak yol çalışmasının, Kuyucak ve Karacasu bağlantılarını da içerecek şekilde yeniden asfaltlanacağını ifade etti.
Beraberinde Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Partili Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, İsabeyli Belediye Başkanı Kuvvet Erim, İl Özel İdaresi Genel Sekreter yardımcısı Hasan Sarıoğlu, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İl Genel Meclisi üyeleri Ahmet Eker ve Kadir Mutlu ile çok sayıda partiliyle birlikte Pirlibey Beldesini ziyaret eden Gültekin Kılınç, mevcut yol kenarında sulama kanallarının bulunmaması nedeniyle çiftçilerin mağdur olmaması için Sulama Birliği ve İl Özel İdaresi ile birlikte koordineli bir şekilde çalışma yapıldığını söyledi.
Sürekli geçici onarım ve yamalama çalışmalarıyla geçici çözüm üretilen Nazilli-Pirlibey karayolunun ihtiyaca uygun bir şekilde genişletilerek yeniden asfaltlanacağını kaydeden AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç, “Pirlibey Beldesini de içine alan 17 kilometrelik karayolunun genişletme ve asfaltlama çalışması uzun zamandır programımız içinde yer alıyordu. İl Özel İdaresiyle yaptığımız görüşmeler neticesinde gerekli kaynak aktarılarak çalışmalara başlandı. İlk etapta 4 köyü içine alacak şekilde yürütülecek genişletme ve asfaltlama uygulaması, daha sonraki aşamada Kuyucak ve Karacasu karayoluyla da birleştirilerek geniş bir alana hizmet verecek. Ak Parti hükümeti olarak iktidara gelir gelmez başlattığımız ilk iş, ülkeyi karayolu ağları ile birbirine bağlamak oldu. Öyle ki, Türkiye’nin ilk duble yol çalışmasını da Aydın’da başlattık. Karayolları bir ülkenin kalkınmasının en büyük göstergesidir” dedi.

Yol genişletme çalışmaları ile kazı-dolgu işlemlerinin ardından üst yapı olarak hali hazırda bozulmuş olan asfalt yolun kaplamasına geçileceğini ifade eden Milletvekili Kılınç, “Nazilli-Pirlibey yolu Söke-Bağarası’ndan başlayıp Koçarlı, Yenipazar istikametinde yolun devamı niteliğinde olup Bozdoğan yol ayrımından itibaren Karacasu yoluna kadar 17.6 km’dir. Yol üzerinde Nazilli İlçesine bağlı Yazırlı, Mescitli, Dualar köyleri ve Pirlibey Beldesi ile Kuyucak ilçesine bağlı Çamdibi ve Karapınar köyleri mevcuttur. Yol aynı zamanda Bozdoğan’dan Karacasu’ya bağlantı yolu olduğundan trafik yoğunluğu fazla olan bir yoldur. Bu yolun genişletilmesi ile ilgili olarak 2011 yılında İl Özel İdaresince çalışmalar başlatıldı. Yol mevcut haliyle ortalama 5 metre genişliğinde olup, kadastro paftada 6 ila 9 metre arasında yol gözüküyor. 17.6 km’lik yolun dar olan kısımları duruma göre üst ve alt kesimlerden 1.5-2 metre genişleyecektir. Ayrıca 4 Km’lik Yazırlı köyü yolu üzerindeki mevcut köprünün genişletilmesi de planlanıyor” dedi.

Müjdeli haber üzerine duydukları memnuniyeti dile getiren Pirlibey sakinleri, AK Parti Aydın milletvekili Ali Gültekin Kılınç’a teşekkür ederek hizmetlerin devam etmesi talebinde bulundular. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!