Kuşadası çarşılarına düzen getirmek, ticari hayatı güvence altına almak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası tarafından kuyumculara yönelik “Pırlanta eğitim kursu” açıldı. Bugün başlayan kursa katılan ilk grupta, kuyumculardan oluşan 24 kişilik bir grup eğitim görüyor.
Kuşadası Ticaret Odası tarafından İstanbul"daki Blue Diamond Pırlanta Akademisi işbirliğiyle organize edilen Pırlanta Eğitim Kursu bir hafta sürecek. Blue Diamond Pırlanta Akademisi eğitmenleri Aylin Tüzüner ve Ceyda Şamoğlu tarafından verilen kurs sonunda sınava tabi tutulacak 24 kursiyerden başarılı olanlara 9 Eylül Üniversitesi tarafından onaylı Pırlanta Ekspertizi sertifikası verilecek.
Kursa beklenenin üzerinde bir ilgi olduğunu açıklayan Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, bir hafta sürecek kurs boyunca Kuşadası"ndaki kuyumcuların pırlanta konusunda eğitilip, bilgilendirildiğini söyledi.
Bu arada, bugün başlayan kursun bir hafta süreceğini açıklayan Blue Diamond Pırlanta Akademisi eğitmenlere Aylin Tüzüner ve Ceyda Şamoğlu, tüm katılımcılara eğitim süresi boyunca pırlanta ekspertiz eğitimi ve pırlanta temel bilgisi verileceğini belirterek, kurs sonunda katılımcılara 9 Eylül Üniversitesi onaylı sertifika verdiklerini söyledi.