NTO Meclis Başkanı Enes Öğünçlü, Yönetim Kurulu üyeleriyle Lara Resroran'da düzenlediği basın toplantısında, akreditasyon çalışmalarının 2008 yılında başlatıldığını ve akredite olmak için ilk şart kabul edilen ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi'ni 2010 yılında aldıklarını söyledi.
Öğünçlü, şunları kaydetti:
''2010 yılında Odalar Birliği Akreditasyon Kurulu'na yapılan 60 başvuru içinde NTO da dahil 15 oda 'Akredite Oda' olmaya hak kazandı. Bizim yapmış olduğumuz bu faaliyet, proje ve çalışmaların Avrupa Oda Sistemi düzeyinde olduğu kanıtlanmıştır. 5 yıldızlı C Grubu Akredite Oda' akredite belgesini Ankara'da yapılan bir törenle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden aldık.''
Pirinç, şunları kaydetti:
''Artık odamıza kayıtlı bulunan tüm üyelerimize hizmet seviyemizi yükseltilerek sürdürülebilir bir kalite sunacağız. Yani sadece aidat alan değil, çözüm odaklı, üye talepleri doğrultusunda faaliyet göstereceğiz. Akredite Oda'nın bir günü diğerinden farklıdır ve farklı olmak zorundadır. Akredite Oda üyelerinin yurt dışına açılmasına öncülük eder, gerekli ortamı sağlar. Bu sisteme dahil olan oda çalışmalarını stratejik plana göre yürütür ve stratejik plan en az dört yıllık yapılır.
Oda sistemimizin iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Türk oda sisteminin Avrupa oda sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayan akreditasyon sistemi bundan böyle Nazilli Ticaret Odası'nı çok farklı noktalara taşıyacaktır. Bunun içinde çok mutluyuz.'' dedi.