Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç, yaptığı açıklamada, 2011 yılının Aralık ayında yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ile Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine göre, gıda ile temas eden madde ve malzemelerin izin belgelerinin tüm sonuçları ile iptal edildiğini belirtti.
Bu güne kadar Aydın İl Tarım Müdürlüğü yada daha öncesinde Sağlık Müdürlüklerinden alınmış olan Gıda ürünleri ile ilgili tüm izin belgelerinin yenileri ile değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Pirinç, şunları ifade etti:
''Belgelerin yenileri ile değiştirilmesi için gıda üretimi ya da ticareti yapan veya gıdayla temas eden ambalaj ve paketleme malzemeleri üreten iş yerlerinin 1 Temmuz 2012 tarihine kadar Aydın İl Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yeni mevzuat ile getirilen en dikkat çekici değişikliklerden biri haccp Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin iş yerinde uygulanacak olması. İyi Hijyen Uygulaması olarak da bilinen bu sistemin gıda üreten iş yerleri tarafından benimsenmiş ve uygulanıyor olması istenecek.''