Selek’in gelmediği duruşmada Yargıtay’ın bozma ilamına karşı beyanlarını bildirmeleri için süre verildi.İstanbul 12. Ağır Mahkemesi’ndeki duruşmaya başka suçtan hükümlü sanık Maşallah Yağan ile tutuksuz sanık Heval Öztürk geldi. Duruşmaya katılmayan Pınar Selek’i avukatları temsil etti. 

Mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 10 Mart 2009 tarih ve 2008/16895 esas ve 2009/2723 karar sayılı kısmen onama ve kısmen bozmayla ilgili kararı ve bu karardan sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun 9 Şubat 2010 tarih 2009/9-103 esas ve 2010/22 karar sayılı Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin kararının kısmen onanmasıyla ilgili kararı okudu. 

Pınar Selek 24 Mayıs’ta ifade vermiş 
Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin bozma kararına karşı diyecekleri sorulan Maşallah Yağan, davanın 13 yıl devam ettiğini belirterek "Yargıtay’ın bozma ilamı bana ulaşmadı. Beyanlarımı bildirmek için süre istiyorum" dedi. Tutuksuz sanık Heval Öztürk ise Yargıtay’ın bozma ilamını doğru bulmadığını ifade ederek "Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Mahkeme Başkanı, sanık Pınar Selek’in yurtdışına çıkacağı için 24 Mayıs’ta ara celse açılarak ifade verdiğini de tutanağa geçirdi. 

Öztürk’ün otobüsü bozulmuş 
Sanıklardan Abdülmecit Öztürk’ün avukatı Mehmet Erbil, müvekkilinin Ağrı’dan otobüsle geldiğini ancak otobüs bozulduğu için yolda kaldığını söyleyerek süre istedi. Mahkeme sanıklar Abdülmecit Öztürk ve Maşallah Yağan’ın Yargıtay bozma ilamına karşı diyeceklerini bildirmeleri için duruşmayı 28 Eylül’e erteledi.(dha)