Pınar Altuğ, Bebek Mahallesi'ndeki Lucca Bar'ın gürültü kirliliği yarattığı iddiasıyla açılan davada ifade verecek.

Bebek Mahallesi'nin sakinleri, Lucca Bar'dan kaynaklanan çevre ve gürültü kirliliğine ilişkin emniyet ve belediye görevlilerine defalarca yaptıkları şikayetlerden sonuç alamayınca savcılığa başvurdu.

Mahalle sakinleri, oyuncu Pınar Altuğ'un da barın yarattığı çevre ve gürültü kirliliği nedeniyle taşındığını öne sürerek bar işlemecileriyle Beşiktaş Belediyesi'nde çalışan kamu görevlileri arasındaki bağın araştırılmasını talep etti. Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında Pınar Altuğ'un tanık olarak ifadesi alınacak.

"SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR"

Bebek Mahallesi sakinleri Aynur Akdeniz, Ayşe İz ve Ahmet Erdem Uslaş tarafından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sunulan dilekçede, Lucca Bar'ın kurulduğu günden bu yana vatandaşların "huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşam hakkını gasp edercesine faaliyet gösterdiği" ileri sürüldü. Barın çoğu günler sabah 04.00'a kadar çok yüksek sesle müzik yayını yaptığını, mekandan taşan müşterilerin Cevdetpaşa Caddesi'ni ve Manolya Sokak'ı işgal ettikleri, bu yüzden Bebek'teki trafiğin de kilitlendiği idda ettiler.

"GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞİ NEDENİYLE SÖZLÜ VE YAZILI İHBARLARDA BULUNULMUŞ"

Lucca'daki çevre ve gürültü kirliliği nedeniyle kolluk kuvvetleri ve Beşiktaş Belediyesi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Beşiktaş Kaymakamlığı'na defalarca sözlü ve yazılı ihbarlarda bulunulduğu anlatılan dilekçede, bugüne kadar elle tutulur hiçbir sonuç alınamadığı belirtildi.

"PINAR ALTUĞ'UN İFADESİNE BAŞVURACAK"

Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'a direkt olarak yapılan şikayetlerden de sonuç alınamadığı, şikayet üzerine yapılan denetimler sırasında Lucca'dan "çıt çıkmamasının kafalarda soru işaretlerine neden olduğu da vurgulandı. Şikayet dilekçesinde, Lucca işletmecileriyle Beşiktaş Belediyesi'ndeki kamu görevlileri arasında bir çeşit özel ilişki olduğundan şüphe edildiği ifade edilerek suç duyurusunda bulundukları anlatıldı. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında her üç şikayetçinin ifadeleri alan savcılık, önümüzdeki günlerde tanık olarak mahallenin eski sakini Pınar Altuğ'un ifadesine başvuracak.

"PINAR ALTUĞ DA GÜRÜLTÜ YÜZÜNDEN TAŞINDI"

Şikayetçilerden Ahmet Erdem Uslaş savcılığa verdiği ifadede, Lucca Bar'a 20 metre mesafede oturduklarını söyleyerek sabaha kadar yüksek sesle müzik çalındığını, insan kahkahası, araba ve korna seslerinden uyuyamadıklarını söyledi. Bar müşterilerinin tuvaletlerini sokağa yaptıklarına şahit olduğunu ifade eden Uslaş, fiziken ve ruhen sağlık durumlarının bozulduğunu ifade etti. Oyuncu Pınar Altuğ'un da çocuğu olduktan sonra gürültü nedeniyle bar yetkilileriyle tartıştığını, bu nedenle mahalleden taşındığını belirten Uslaş, olayın bugüne kadar geçiştirildiğini ileri sürerek sorumlulardan davacı olduğunu söyledi.

"GÜRÜLTÜ NEDENİYLE EVİMİN CAMINI ÜÇ KAT YAPTIRDIM"


Gürültü nedeniyle evinin camını üç kat yaptırdığını ifade eden Aynur Akdeniz ise buna rağmen sabaha kadar uyuyamadığını, uyku düzeninin bozulduğunu, migren rahatsızlığı yaşamaya başladığını belirtti.

"SABAHA KADAR UYUYAMIYORUM"

Şikayetçi Ayşe İz de sokakta en az 150 kişinin elinde içecekleriyle bas bas bağırarak ve bazen de kavga ederek ortalığı birbirine kattığını, gürültü nedeniyle sabaha kadar uyuyamadığını belirtti.

Hürriyet