Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Pınar'ı bölgesel bir güç yapmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını belirtti.

Yaşar Holding'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Pınar Süt, Pınar Et, Pınar Su ile Yaşar Birleşik Pazarlama şirketlerini bünyesinde bulunduran Yaşar Holding Gıda ve İçecek Grubu, 35. yılını çeşitli etkinliklerle kutladı. Kutlama törenlerinde, şirket bünyesinde beş yılını dolduran 103, 10 yılını dolduran 87, 15 yılını dolduran 68, 20 yılını dolduran 25, 25 yılını dolduran 5 ve 35 yılını dolduran 1 kişi olmak üzere toplam 289 çalışana sertifikaları verildi.

Törende konuşan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, başarının kısa vadeli değil, uzun vadeli ve sürdürülebilir olmasının önemli olduğunu vurguladı. Kategorilerinde en yüksek bilinirliğe ulaşmış markalara sahip olduklarına dikkati çeken Yiğitbaşı, Türkiye'de hızlı tüketim ürünleri sektöründe gıda ve alkolsüz içecek kategorisindeki tüm markalar arasında ciro sıralamasında ilk dörtte yer alan Pınar'ı, globalleşme yolunda bölgesel bir güç yapmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'de yarattıkları istihdam, ekonomiye sağladıkları katma değerin dikkat çekici ve gurur verici olduğunu belirten Yiğitbaşı, ''2010 sonunda ciromuzu yüzde 15'den fazla büyüme ile 2.5 milyar liranın üzerine taşımayı hedefliyoruz. Bugün Yaşar Holding olarak 6700 kişiye istihdam sağlıyoruz. Genç nesillere daha iyi bir gelecek, daha iyi bir yaşam sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz'' görüşünü bildirdi.

''Markalarımızla ülkemize sağlık kaynağı, yenilik kaynağı, lezzet kaynağı olduk'' diyen Yiğitbaşı, şöyle devam etti:

''İnsanlarımızın yaşamını hep iyileştirmek için çalıştık. Onlara her zaman daha iyi bir yaşam sunma gayreti içinde olduk. Pınar ile daha sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunurken, DYO ile daha güzel, sağlıklı yaşam alanları için tüketicilerimizin dünyasını yeniledik. Çamlı ile daha sağlıklı gıda ürünleri üretilmesinin altyapısını hazırlarken, Lily ile toplumun hijyen standardını yükselttik. Altın Yunus ile müşterilerimizin daha keyifli anlar yaşamaları için çalıştık. Şimdi bu markaları dünyada nasıl daha fazla insana hizmet sunar hale getiririz, bununla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Yaşar Holding İcra Başkanı Mehmet Aktaş ise, ''Gıda sektöründe komşu ülkelerde etkin olmamız için önümüzde çok büyük fırsatlar bulunuyor. Özellikle, Kuzey Irak ve Suriye'deki fırsatlar, bizim açımızdan çok önemli. Bu ülkelerdeki etkinliğimizi, yeni bir stratejik anlayışla hızla artırıp Pınar'ın ülke içindeki gücünü, uluslararası platformlara da taşıma gayreti içinde olacağız'' ifadelerini kullandı.

A.A.