Yılmaz: "Uçağımız 12 milde vuruldu, 8.5 milde düştü. Uçağın kuyruğunu bulduk. Otopsi tamamlandı. Pilotlarda kurşun izi yok. İncelemeler sürüyor" dedi.

Düşürülen Türk jetiyle ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Otopsi tamamlandı, pilotlarda kurşun izi yok'' dedi.

Bakan Yılmaz, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk askeri uçağının enkazında uçak savar izine rastlanılmadığına lişkin ifadelerin hatırlatılması üzerine Bakan Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bu zamana kadarki bütün açıklamalarının doğru olduğunu söyledi.

Yılmaz, şöyle devam etti:

''Niçin açıklama yapmak durumunda kalıyor? Bir açıklamaya yanlış yorum yapılıyor. Milletimiz de o yanlış yoruma dayanarak yanlış yoruma gidiyor. Bizim şu anda düşen uçakla ilgili denizden çıkarttığımız parça oranı yüzde 10 bile değil. Yüzde 10 bile olmayan bir orana bakarak yüzde 90 hakkında karar verilebilir mi?

"MİLLETİMİZ SABIRLI OLSUN, DAHA ENKAZIN YÜZDE 10'U ÇIKTI"

Dün Genelkurmay Başkanlığımızın açıklaması oldu. Lütfen bütün milletimiz sabırlı olsun. Bütün aletleri ve parçaları çıkaralım. Şu anda çıkarılan parça yüzde 10 bile değil. Tamamını çıkaralım. Çıkardıktan sonra bir değerlendirme yapalım. Problem ne? Yüzde 10 bile olmamış numune üzerindeki yapılan bir açıklamayı, tamamına şamil etmek gibi yanlış yorum çıkıyor. Şunu söylüyoruz ki Genelkurmay Başkanlığımız her ne açıkladıysa hepsi doğrudur. Peki niye bu açıklamayı yapıyor? Milletimiz doğru bilgilensin diye, yanlış yorumları önlemek için. Sabretsinler, uçakla ilgili parçalar çıktıktan ve inceleme tamamladıktan sonra tam bir açıklama yapılacaktır.

Uçağımız 12 milde vuruldu, 8.5 milde düştü. Uçağın kuyruğunu bulduk. Otopsi tamamlandı. Pilotlarda kurşun izi yok. İncelemeler sürüyor''