Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Kolları İl Kongresi bugün yapıldı.
Aymendo tesislerinde gerçekleştirilen kongrede iki liste yarıştı.

Kübra Öz ile Demet Pilevneli'nin yarıştığı kongrede seçimi Pilevneli 30 oy farkla kazandı. Güven tazeleyen Pilevneli'nin listesi 200 oy alırken, Öz'ün listesi 170 oy alabildi.

KATILIM YÜKSEKTİ

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Milletvekili Mehmet yüksel, Manisa İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, 22. Dönem Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Semiha Öyüş, İl Başkanı İsmail Hakkı Eser, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Gençlik Kolları Başkanı Can Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

 

 

Kongrede konuşan Başkan Demet Pilevneli, “Üç yıl önce ilk kongremizi yapmış ve bir ilke imza atmıştık. Dünyadaki en iyi siyasetçiler iddia ediyorum ki kadınlardır. Çünkü siyasetçileri dünyaya getiren, kadınlardır. Kadınlar fedakârdır. Hesapsız çalışmanın tek müdavimidir onlar. Siyasetin kadınları ise en zor işe talip olanlardır. Hem anne, hem de memleket meseleleriyle ilgilenmek durumundadır. Kurallarını kendi koyan siyasi arena kadınlar için ciddi bir mücadeleyi getirir. Kadınlarımız ise bu zorlu yola boş koymuşlardır. Koşa koşa buraya kadar gelen kadınlarımıza borcumuz vardır. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan yerel seçimlerde bu başarımızı taçlandıracağız inşallah. AKP"nin aydınlığıyla insanları aydınlatmanın sevincini yaşadık. Gence, ihtiyara, fakire, hastaya umut olduk. Tüm teşkilatlarımız büyük bir gönül ordusu kurduk. Üç yıla yaklaşan süredir başkanlık yapma gururunu yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Hiç kimse tek başına bir şey değildir. Birlikte kuvvet doğar. Siz varsanız, bizler varız! Bugün muhalefetin anlamakta güçlük çektiği bir iktidar partisiyiz. Ama yaşlandığımızda torunlarımıza anlatacağımız güzel hikâyelerimiz olacak. Buna inanıyoruz. Emekte vefa vardır. Geçmişte ektiklerimizi geleceğimizde biçeceğiz. Kadınlar, bizler bu harekete el koyduk. Türkiye"nin geleceğini el koyduk hep beraber. Tüm ağırlığımızla bu harekete sahiplendik. Başı dik bir Başbakanın arkasında başımız diktir” diye konuştu.

 

 

İl Başkanı İ. Hakkı Eser de konuşmasında şunları söyledi:

“Türkiye sevdalılarının kurduğu Ak Parti, yerelde ve genelde yaptığı hizmetlerde milletin gönlünde taht kurmuştur. 6 yıllık dönemde çok büyük hizmetlerimiz oldu. Demokrasinin düzeyli siyasetin çıtasını halkımızın yaşam standardını tekrar geri gelmeyecek şekilde yükseklere çıkardık. Siyasetteki muradımız halka hizmetten ibarettir. Ak parti Türkiye"de adalet ve kalkınma özlemine kavuşturmuştur. Temiz siyaset, ilkeli siyaset anlayışıyla Aydın"da da kendi bölgemizde en etkili ve en güçlü siyasi parti biziz. Bugün çok büyük coşkuyla, azimle il kadın kolları kongresini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Örtülüsüyle, başı açığıyla, muhafazakârıyla liberaliyle Türkiye"de çağdaş Türk kadının ülke yönetiminde hükümet politikalarında aktif rol almasındaki kararlılığı ve istekliliği noktasındaki sevinci ve kararlılığı görmemiz büyük bir mutluluk veriyor. Biliyoruz ki toplumun temel taşı kadınlarımız, çok sevdiği ülkelerinin ve çocuklarının istikbalini belirleyecek olan siyaset kurumunu onlarsız kabul edemezdik. Kadınlarımızın siyasette aktif rol almasındaki kararlılığında bizler önemseyen ve şu an Türkiye"de teşkilat çatısında kadınlara planlı, programlı misyon yükleyen tek partiyiz. Bizim siyasetteki duruşumuz, kadına verdiğimiz önem konusunda samimiyiz. Ak Parti çatısında kadının yeri suni olmamıştır. Türkiye siyasetinin fedakâr, cefakâr ve vatansever Türk kadının zekasına, nezaketine ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bugün Ak Parti milletin bağrından çıkan bir partidir. Milletin aklından, vicdanından doğduk. Bugün gördüğüm coşku ve heyecan karşısında çok duygulandığımı, önümüzdeki yerel seçimlerde Ak Parti olarak yerel seçimlere damga vuracağımıza inanıyorum” dedi.

Salonda daha sonra 22. Dönem Aydın Milletvekili Ahmet Rıza Acar, Semiha Öyüş de konuştu. Ardından 23. Dönem Milletvekilleri Mehmet Erdem ile Ahmet Ertürk de söz alarak kadınlara hitap etti.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Demet Pilevneli ve Kübra Öz'ün başkanlık için yarıştığı kongrede oy kullanma işlemleri başladı.

 

İşte Demet Pilevneli'nin listesi:

Elif Yıldırım, Nazmiye Erkan, Saliha Direm, Pelin Gürpınar, Gülsen Tüzmen, Miyase Savaş, Hümeyra Ege, Münevver Sezer, Bilgi Çöne, Zübeyde Posacı, Çiğdem Eben, Sema Coşkunyayla, Selen Maya, Ayşe Ersoy, Aysel Ünal, Serhat Gürbüz, Filiz Aktemur, Huriye Önder, Aysun Çelik, Hatice Keskin, Fatma İnal, Nurgül Seçkin, Remziye Öke, Neşe İlksever, Ayşe Ülkü Sever, Zehra Düzova, Gizem Aydın, Özlem Avinçsal, Aysel Taşdemir, Semiha Karataş, Hatice Yentır, Emine Önce, Sevgi Yükselci, Nazire Aldırmaz, Nalan Bodur, Gülhan Aslan, Nevin Mavi, Güldane Değirmenci, Sibel Özbek, Aysan Ekşici.

 

ÖYÜŞ'ÜN DESTEKLEDİĞİ LİSTE

Seçim öncesinde kulislerde konuşulanlara göre MKYK Üyesi Semiha Öyüş, Pilevneli'ye destek verdi. Aydın Milletvekilleri Atilla Koç ile Mehmet Erdem ise Kübra Öz'e destek verdiği bildirildi. Kongreye katılmayan Koç gözlerden kaçmazken, Mehmet Erdem seçim sonuçlarının açıklanmasına kadar salondaydı. Kübra Öz, aynı zamanda partinin belediye meclis üyeliğini yapıyor. Demet Pilevneli'nin eşi Yalçın Pilevneli ise, geçen dönem parti il teşkilatında görevden ayrılmıştı.

 

Aydınpost Özel

 

Demet Pilevneli ve Kübra Öz yanyana...