Dünyanın önemli moda markalarından Pierre Cardin'in Türkiye dahil 7 ülkede ana lisansörü Aydınlı Grup, markanın Türkiye'deki 20 alt lisansörünü ürün gruplarına özel konsept mağazalara taşıyacağını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Said Kavurmacı, markanın giyim mağazalarına sığmayacak genişlikte ürün yelpazesine sahip olduğunu belirterek "Bu zenginliği tek çatı altında buluşturan konsept mağazalar açıyoruz. Lisansörleri 'Pierre Cardin Shoes and Bags', 'Pierre Cardin Socks and Underwear', 'Pierre Cardin Wedding and Evening' ve 'Pierre Cardin Mobilia' grupları altında topluyoruz" dedi.
 
25 milyon dolar
 
Kavurmacı, konsept mağazaların ilk örneklerini 4 adet "Socks and Underwear", 10 adet "Mobilia" ve 5 adet "Wedding and Evening" mağazası ile verdiklerini dile getirerek şunları söyledi: "2020 yılına kadar 100 konsept mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Mağaza başına 250 bin dolarla toplam 25 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu olacak. Ortalama 150 metrekarelik bu mağazaların 20-25'i İstanbul'da, diğerleri Anadolu'da açılacak."
 
5 bin kişiye iş
 
Kavurmacı, ayrıca alt lisansörlerinin Pierre Cardin çalışmaları ile ilgili yaklaşık 500 kişiye doğrudan, 5 bin kişiye ise dolaylı istihdam sağladığını belirterek, "Amacımız bu aileyi genişletmek; konusunda uzman firmaları tek çatı altında buluşturup markalı mağazacılığa yeni yatırımlar yapılmasının ve katma değerli ürüne geçişin önünü açmak" dedi. 
 
bugün