Dün başlayan 21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali ve Pideciler Günü öncesinde hazırladıkları 5 metrelik kıymalı pide ile Aydın Valisi Mustafa Malay"ı ziyaret eden Karacasulu pideciler, Vali Malay"a verdikleri sözü yerine getirdi. Vali Malay"ı pideciler gününe davet eden pideciler, festival etkinlikleri kapsamında bugüne kadar yapılamamış bir uzunlukla pideyi yapacakları sözünü vermişti. Hem Vali Malay"a verdikleri sözü yerine getirmiş olan Karacasulu pideciler hem de geçen yılki festivalde yapılan 4,39 metrelik pide rekorunu 1 yıl sonra 91 santimetre geliştirmiş oldu.
21. Karacasu Afrodisias Kültür Sanat ve Tanıtım Festivali ve Pideciler Günü etkinlikleri kapsamında Karacasulu pide ustaları Halik İbrahim ve Mehmet Köse tarafından hazırlan 5,30 metre uzunluğundaki kıymalı-yumurtalı pide üç ustanın omuzlarında festival alanına getirilerek, protokolün önüne yerleştirildi. Bir metre ile pidenin uzunluğunu ölçen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk ve Aydın Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, pidenin uzunluğunu 5,30 metre olarak tespit etti. Geçen yılki etkinliklerde hazırlanan ve o zamana kadar yapılmış en uzun pide olma unvanını ele geçiren 4,39 metrelik pideyi yapan aynı ustalar, 5,30 metrelik pideyi hazırlayarak kendilerine ait rekoru 92 santimetre daha geliştirmiş oldu. Törende hep birlikte rekor uzunluktaki pideyi havaya kaldıran protokol üyeleri, daha sonra pideyi parçalayarak afiyetle yedi.
Aydın Valiliği ziyaretinde bu pidenin sözünü verdiklerini hatırlatan Karacasu Belediye Başkanı Emin Mete, “Çok zor olmasına rağmen 5,30 metre uzunluğundaki pideyi yapmayı başardık. Şimdiye kadar bizim yaptığımız büyüklüğün üstünde pide yapıldığını duymadık. Ama yinede araştırıyoruz. Gerekirse rekor için başvuru yapacağız” dedi.
Pide denince akla ilk gelen yerin Karacasu olduğunu ileri süren pide ustası Halil İbrahim Köse de, hem Vali Malay"a verdikleri sözü yerine getirdikleri hem de bugüne kadar yapılmış en uzun pideyi hazırladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. Köse, “'Geçen yılki festivalde yaptığım pidenin boyu 4.39 metreydi. Geçtiğimiz günlerde Aydın Valisi Mustafa Malay"a götürdüğümüz pide 5 metre uzunluğundaydı. Pideciler Günü kapsamında da 5.30 metrelik pideyi hazırladık. Bunu yapabilmek için boyutları bizim fırınlarımızdan büyük olan bir ekmek fırınını kullandık. Ben bugüne kadar bizimkinden daha uzun bir pidenin yapoldığını hiç duymadım. Hedefimiz Guinness Rekorlar Kitabı'na girecek büyüklükte pide yapmak” diye konuştu.