Yarışmacılar ve izlemeye gelen konuklar bir bahar gününde güzel ve keyifli dakikalar geçirdiklerini ifade ettiler.
20 kişinin yarıştığı ve kendilerine tanınan 30 dakikalık süre içinde en fazla pideyi tüketmeyi gayret etmeleri ilginç görüntüleri beraberinde getirdi.
Nazilli"den yarışmaya katılan Şanser Uçar 15 dakika içerisinde Yenipazarlı İlyas Usta tarafından hazırlanan 18 adet Yuvarlak Şamişi Yenipazar Pidesini yiyerek yarışmanın birincisi oldu.
İzleyicilerin yoğun alkışları arasında kendisine birbirinden güzel ağaç fidanlarını Yeşil Türkiyem Güçbirliği Platformu Başkanı Hakan Başlık tarafından hediye olarak verildi.
Yarışmada ikinci olan Mehmet Yeşil ve üçüncüsü Ceyda Candaş hediye edilen birbirinden güzel ağaç fidanlarını izleyici konukların ellerinden aldılar. Yenipazar pidesinin tanıtımının esas alındığı bu organizasyona sazıyla halk ozanı Veli Karapınar canlılık kattı. Mini hayvanat bahçesinde yer alan organik tavuklar, kazlar, tavşanlar ve deve kuşu çocukların ilgi odağı haline geldi.
13 Nisan Pazar günü ikincisi düzenlenecek olan yarışmaya sadece Aydın"da ve ilçelerinde görev yapan basın mensubu çalışanları yarışmacı olarak katılabileceklerdir.
Aydın"da Yenipazar Pidesinin ayrı bir yeri olduğunu vurgulayan işletme sahibi ve Yeşil Türkiyem Güçbirliği Platformu Hakan Başlık yaptığı açıklama ile “Bu işletmenin fiziki şartlarına en uygun olanını seçmeye çalışıyoruz. Yenipazar Pidesi, Çine Köftesi, Tarhana Çorbası gibi bize özel menüleri halkımızın beğenisini sunmaya çalışıyoruz. Karayolu üzerinden gelen müşterilerimizi Aydın"ı en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyor ve gayret ediyoruz. Değişik etkinlikler ile bunu sağlamaya çalışıyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarına paralel olarak her konuda tüm amacımız ilimizin hak ettiği noktaya taşınması olacaktır” dedi.

Aydınpost Özel