Efsaneleşen sporcular Larisa Latınina ve Michael Phelps, Louis Vuitton isimli lüks markanın yüzleri oldular. İmzalanan sözleşmenin tutarı açıklanmıyor. Geleneğe göre Core Values için fotoğraflar Annie Leibovitz tarafından çekiliyor. Londra’da gerçekleşen 30. Olimpiyat Oyunlarında Amerikalı yüzücü Phelps, 22 kez ödül alarak Sovyet jimnastikçisi Latınina’nın rekorunu kırdı.

Çekilen fotograflarda Larisa Latınina ve Michael Phelps kanepede oturarak rahatça sohbet ederken veya çay içerken görülüyorlar. Sporcuların ayaklarının yanında ise klasik monogramlarla süslü Louis Vuitton çantası görülüyor. Reklam fotoğrafında “iki seçkin yol: bir kader” yazısı yer alıyor. Gerçekten de Sovyet jimnastikçisinin tarihi rekorunu bir tek Michael Phelps kırabildi. Olimpiyat Oyunlarında 18 madalya kazanan Larisa Latınina’nın rekoru 48 yıl kimse tarafından geçilememişti. Larisa Latınina, Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği demeçte şunları anlattı: bu fotoğraflar Londra Olimpiyat Oyunları başlamadan önce çekildi. Fransız şirketi risk alsa da sonunda bu davranışı haklı çıktı”. Latınina, New York’taki fotoğraf çekimleri sırasında “halefi” ile şahsen tanıştığını ve Phelps ile çok hoş vakit geçirdiğini belirtti.

Phelps ve Latınina’nın katılımıyla hazırlanan reklam kampanyası, Londra Olimpiyat Oyunlarından sonra başlatılan ilk kampanya oldu. Sosyoloji uzmanı Vladimir Makarov yakın gelecekte Olimpiyat oyunlarının diğer katılımcıları ile imzalanan sözleşmelere ilişkin haberlerin de beklenebileceğini belirterek şunları söyledi: Hiç şüphe yok ki sporcular, ilk üç sırada yer alan ünlü kişilerdir. Olimpiyat oyunları sırasında ve sonrasında sporcuların rolü artıyor. Lider olan, tabii ki ABD’dir. Bizim sporcularımız arasında ise tenisçi Mariya Şarapova en fazla ün kazanan oldu.

Sırası gelmişken belirtmek gerek ki, Forbes dergisi tarafından açıklanan zengin Rusyalı sporcular listesinde birinci sıraya Mariya Şarapova yerleşti. Şarapova’nın 26 milyon dolarlık servetinin önemli kısmını reklamdan elde edilen gelir oluşturdu. Bu listede ikinci sırada ise 15 milyon dolarlık servetiyle hokeyci Aleksandr Oveçkin bulunuyor.

Kaynak: Rusya'nın Sesi