"1400. Yıl Kur"an-ı Kerim Ekseninde Peygamber (a.s) Sevgisi Gecesi" adlı programa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç, Nazilli İlçe Müftüsü H. Hüsnü Sula, Diyanet-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci ve genel sekreteri Mustafa Fidan, Nazilli ve çevresinde görev yapan imam ve hafızlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunması ile başlayan program Hanifi Güllüce"nin Kur"an-ı Kerim Mealini okuması ve İstanbul – Zeytinburnu Eski Müftüsü Abdullah Cihangir"in Resulallah (a.s)"ın hayatından önemli hadiseleri paylaşması ile devam etti. Geceye tasavvuf müziğin ileri gelen sanatçılarından Cemal Kuru, Yunus Meral, Mustafa Yılmaz, Sedat Uçan, Emrah Güneş ve Hoş Sadâ Grubu damgalarını vurdu. Bunun yanı sıra tasavvuf müziğe yeni bir nefes olarak gösterilen Halit Aygül isimli genç, performansı ile izleyenleri hayran bıraktı.
Gecede sahne alan ve aynı zaman da programın organizatörlüğünü üstlenen Yahya Paşa (Eskiyeni) Camii İmam Hatibi Mehmet Çelik, geceye katılımlarından dolayı Nazilli Halkına, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç"a ve diğer protokol konuklarına teşekkür etti.
Gecenin ilerleyen saatlerine kadar tüm coşkusu ile süren ilahiler ve semâ gösterilerinden sonra geceye katılan konuklara çiçek takdimi yapıldı. Nazilli halkının gösterdiği ilgi ve alakadan çok memnun kalan tasavvuf sanatçıları nasip olursa tekrar Nazilli"ye gelmek istediklerini söylediler. -iha