Peugeot Türkiye Genel Müdürü Jean Pierre Vieux, Peugeot'un yeni modelinin Türkiye'de satışa sunulması dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

Peugeot Türkiye Pazarlama Müdürü Dominique Hanotaux 308'in Avrupa'da günde 1.200 adet sipariş aldığını belirterek, iddialarının piyasada ilk 3'e girmek olduğunu söyledi. Hanotaux, Peugeot 308'in Almanya'da ''Altın Direksiyon'' ödülü kazandığını da bildirdi.

TİTREK KOLTUK

Peugeot 308, bir önceki model olan 307'nin bazı özelliklerini koruyor. Önceki modelin mimarisinden yararlanan 308, Türkiye pazarına benzinli ve dizel seçenekleri ile sunuldu. Otomobil 100 kilometrede şehir dışında 4 litre yakıt tüketirken, otomobilde modele göre hız sabitleyiciyle birlikte çalışan değişken bir hız sınırlandırıcı, her bir tekerleği düşük basınç ya da lastik patlaması gibi uyarı alarmı düzeyleriyle gösteren bir lastik basıncı algılayıcısı sistemi, şerit dışına çıkma uyarısı sistemi bulunuyor.

Bu sistem saatte 80 kilometre hızdan itibaren ve yolun birden fazla şeride sahip olduğu (sürekli çizgi ya da kesik kesik çizgi ile belirlenmiş) normal yollarda ve otoyollarda istemeden şerit değiştirilmesi durumunu algılıyor.

Eğer yol çizgisi sinyal kullanılmadan aşılırsa, AFIL sisteminin ön alt panelin altında bulunan altı algılayıcısı manevrayı belirleyerek sürücüyü uyarması için bilgisayara talimat veriyor. Koltuk minderinde yer alan bir titreşim birimi hangi taraftaki çizgiler aşıldıysa koltuğun o tarafını titreterek sürücünün yeniden kontrolü elde etmesine yardım ediyor.
Kaynak: AA