Peugeot, Türkiye pazarında AB segmentinin en genç ürün gamına sahip. Temmuz ayında pazara sunulan Yeni 107 ve Ağustos ayında pazara sunulan Yeni 207 HB ve SW"un ardından Peugeot"nun AB segmentini tamamlayacak yeni modeli 206+, 5 Ekim itibariyle pazara sunuluyor.

Peugeot Avrupa"da 1983-2008 yılları arasında AB segmentinde 16 milyondan fazla araç satışı gerçekleştirdi. Türkiye"de ise 1999-2009 yılları arasında geçen 10 yıl içerisinde AB segmentinde 76 bin adetten fazla Peugeot modeli satıldı. AB segmentinin önemli oyuncularından biri olan Peugeot, satışlarının %49"unu bu segmentte gerçekleştiriyor. Peugeot"nun bu segmentindeki varlığı son derece çekici ve zengin ürün gamı ile gittikçe daha güçleniyor.
Kompakt, tutumlu ve çevreci Yeni 107 ile segmentinin referans modeli Yeni 207 gibi 2 güçlü model ile bu segmentte başarılı sonuçlar elde eden Peugeot, 206+ ile AB segmentindeki konumunu pekiştirmeyi ve daha ileri seviyelere taşımayı hedefliyor.

206 ve daha fazlası

Peugeot 206+ pazarda referans oluşturacak modern bir otomobil. Geniş kitlelerin erişebileceği fiyatıyla 206+, ödünsüz bir cazibeye sahip ve müşteri beklentileriyle uyumlu bir model. Dalga tasarımlı yeni torpido paneli, motosiklet dünyasını çağrıştıran göstergeleri, kaliteli iç malzeme kullanımı ve mükemmel detay işçiliği ile iç mekanı son derece özenli.
Doğrudan 207"nin dinamik ön yüzünden esinlenen modern dış tasarımı, yeni motor kaputu, yeni panjur ve farları otomobilin güçlenen kişiliğine katkıda bulunuyorlar.

Çevreye saygı ön planda

Fransa"da Mulhouse Fabrikası"nda üretilen 206+ Avrupa pazarının kalbine yönelik olarak geliştirildi. 75 bg güç üreten 1.4 l benzinli ve 110 g/km düzeyine düşürülmüş CO2 salımıyla aracın çevreye etkisini sınırlı tutan 70 bg güç üreten 1.4 l HDi dizel motor seçenekleri ile tüketicilerin beğenisine sunuluyor.
206+ boyutları ve fiyat-donanım seviyesi ile Peugeot gamında 107 ve 207 modelleri arasında yerini alıyor.
İyi konumlandırılmış olan bu ürün gamı, pratik ve becerikli şehir modeli ile gerek şehir içinde gerekse şehirlerarası yollarda ve otoyollarda rahat kullanım olanağı sunan çok yönlü küçük aile modeli arasında böylece gerçek bir denge noktasına kavuştu.
Peugeot gamının rekortmen modeli ve uluslararası üne sahip 206"dan bayrağı devralan 206+ tasarımı, mimarisi ve uygun fiyat-donanım seviyesi ile 5 Ekim itibariyle 23 bin 990 TL"den başlayan anahtar teslim fiyatlar ile Türkiye pazarına sunuluyor./HT