Ekonomideki büyümenin petrol talebini artıracağı beklentisi ve stokların artmasıyla petrol fiyatları düşüşle yükselişler arasında gidip geldi.

Şubat ayını yüzde 8.7 oranında yükselişle tamamlayan vadeli kontratlar bugün ufak değişim kaydetti. Amerikan Merkez Bankası Fed, dün ABD'de imalat sanayinin ülke çapında istikrarlı bir hızda büyüdüğünü bildirdi. Öte yandan ABD'de petrol stoklarının tahminlerin neredeyse dört katı arttığı görüldü. OPEC'in petrol üretimi de 3 yıldan fazla sürenin en yüksek seviyesine çıktı.

ABD'de ekonomik verilerin talebi desteklediğini belirten CMC Marjkets şef stratejisti Michael McCarthy, "Bu dönem hızlı yükseliş dönemi olmasa da geçen sene beklediğimiz çift dipli resesyon senasyosundan çok daha olumlu durumdayız, bu da petrol piyasasını destekleyici" ifadelerini kullandı.

Nisan teslim petrol kontratının varil fiyatı Nymex'te 1 sent artarak 107.08 dolar oldu. Kontrat dün 107.07 dolarla 27 Şubat'tan beri en yüksek kapanışı yaptı.

Aynı ay teslim Brent petrol ICE Futures Europe'ta 10 sent arttı ve varil başına 122.76 dolar oldu. Avrupa'nın gösterge kontratı Batı Teksas petrolüne oranla 15.71 dolar prim yaptı.