Norveç'teki enerji şirkertleri ile işçi birliklerinin grevi sonlandırmak adına bir anlaşmaya varamamasının ardından iki haftanın düşüğünü gören petrol yükselişe geçti. 

Petrol vadelileri cuma günü 21 haziran tarihinden beri en büyük kayıp olan yüzde 3.2 düşüş yaşadıktan sonra yüzde 0.7 kadar değer kazandı. Norveç'teki enerji şirketlerine karşı işçilerin direnişi dün iki haftayı doldurdu. Norveçli Petrol Endüstrisi Birliği sözcüsü Kristin Bremer Nebben'e göre planlanan yeni bir görüşme de yok. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de haziran ayı istihdam rakamlarının tahminlerin altında gerçekleşmesinin arıdndan petrol fiyatları geçtiğimiz hafta geriledi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ağustos teslimli ham petrolün varili 58 sent kadar tırmanışla 85.03 dolara yükseldi ve Singapur'da yerel saatle 12.03'de 84.89 dolar oldu. Petrolün kontratı cuma günü 2.77 dolar kayıpla 2 temmuz tarihinden beri en düşük seviye olan 84.45 dolara geriledi. Petrol fiyatları bu yıl yüzde 14 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ağustos teslimli brent petrolün varili yüzde 0.6 ya da 62 sent artışla 98.81 dolara yükselirken Avrupali kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı cuma günkü 13.74 dolardan 13.91 dolara genişledi.