Sivasspor, kalecisi Petkoviç'i bulur bulmaz kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçının kadrosuna alınması planlanan Avustralyalı kalecinin sağlık kontrolünde kanında doping içeren madde bulundu. Yapılan soruşturmada Avustralya Milli Takımı'nın 5 Eylül'de Güney Kore ile yaptığı hazırlık maçında sakatlanan Kırmızı- Beyazlı kaleciye yanlış tedavi uygulandığı ortaya çıktı.

ÖZEL İZİN GEREKİYOR

Tedavide yasaklı madde listesinde bulunan kortizon kullanan Avustralya Milli Takımı'nın doktorları, Petkoviç'in uluslararsı arenada zarar görmesini önlemek için de FIFA'ya bildirdi. Ancak aynı hassasiyet Sivasspor cephesi için gösterilmedi. Petkoviç de tedavisinde kullanılan ilaçları bilmediği için kulübe bilgi veremedi.

Son dakikada Petkoviç'in dopingli olduğunu öğrenen Sivasspor teknik heyeti şok oldu. Kulüp şimdi elindeki doktor raporlarıyla Futbol Federasyonu'na başvuracak ve Petkoviç için oynama izni isteyecek. Federasyondan gerekli izin çıkmadığı takdirde futbolcunun Sivasspor formasını giymesi mümkün olmayacak.

İzin için dün başvuruda bulunan Sivasspor'da bugün gerekli izin alınmazsa kaleyi yine Akın koruyacak./haber7