Aralarında Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Esnaf Odaları, SÖGİAD ve SİDER gibi işadamları derneklerinden oluşan Sivil Toplum Platformu 6. toplantısı Söke Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı. Toplantıda pet şişe ve kapaklarının toplanarak elde edilecek gelirin ilçede fakülte yapımında kullanılması kararlaştırıldı. 
     Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkan Yardımcısı olan Söke Demirciler ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Ahmet Tokmakoğlu, kendisinin bir yıldır kişisel olarak pet şişeleri topladığını belirtti. Bunun kendisinin özel bir hobisi olduğunu dile getiren Tokmakoğlu, ''Pet şişe ve kapağını toplamak zor bir iş. Çünkü bir süre sonra pet şişelerin toplanacağı alan sıkıntısı yaşıyorsunuz. Pet şişeleri bir ekip olarak toplarsak daha başarılı oluruz. Kampanyayı iyi yürütebilirsek ve duyrabilirsek iyi bir gelir elde ederiz. Pet şişelerin alıcısı hazır. Telefon ediyorsunuz gelip alıyorlar. Pet şişeleri ve kapaklarını toplayıp muazzam bir gelir elde edebilir ve bu geliri fakülte inşaatında kullanıbiliriz'' dedi. 
     Pet şişelerin sıkıştırılmasında belediyenin iş makinelerinden yararlanabileceklerini söyleyen Tokmakoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 
     ''Pet şişeler yaşamımıza girdi. Lokantalarda, marketlerde sular pet şişelerde yönetiliyor. Kuşadası'nda aylık 100 ton pet şişe artığı olduğunu öğrendik. Söke'de Kuşadası'nın yarısı kadar pet şişe atığı bile olsa, bu 50 ton demektir. Pet şişelerin gelirini SÖKEV aracılığı ile fakülte yapımında kullanabiliriz.'' 
     Söke Ticaret Odası Başkanı Süleyman Toyran, kendilerinin de pet şişe kapaklarını toplama kampanyası hazırlığı yaptıklarını ifade ederek, ''Böylece her ikisini birlikte yapabiliriz. Suyunu içip rastgele sokaklara fırlattığımız pet şişeleri tekrar ekonomiye kazandırırken elde edilen geliri fakülte yapımında kullanabiliriz. Aynı zamanda çevre temizliği de yapmış oluruz'' dedi. 
     Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık da kampanyanın mantıklı olduğunu belirterek, fakülteye bu şekilde destek olmanın uygun olacağını söyledi.