HABER MERKEZİ SADIK GÜLEÇ

Kuzey Irak'ta PKK'nın siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin Süleymaniye'deki merkezi ve Erbil'deki bürosu kapatıldı. Dohuk sorumlusu gözaltında..

Kuzey Irak'da PKK'nın siyasi kolu olarak faaliyet gösteren Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi'nin (PÇDK) Erbil'deki bürosu ve Süleymaniye'deki genel merkezi kapatıldı. Dohuk temsilcisi Abdullah İsmail ise gözaltına alındı. Partinin Erbil, Dohuk, Musul ve Kerkük'teki ofislerinin de kapatılması bekleniyor.

SEKRETERİ AÇIKLADI
Erbil'deki büronun kapatıldığını Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin sekreteri Fuat Hüseyin açıkladı. PKK terör örgütüyle ilişki içinde bulunan "Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi" adlı örgütün ofislerinin kapatıldığını belirten Hüseyin, gerekçe olarak, "Partinin izninin bulunmamasını" gösterdi. PÇDK yetkilisi Faik Muhammed Golpi de bölgesel yönetimin bürolarını kapattığını doğruladı. Golpi, "Erbil'deki büromuz ve Süleymaniye'deki merkezimiz kapatıldı. Diğer büroların da kapatılacağı söylendi" dedi. Yaşananların Türkiye'nin baskısı sonucu olduğunu ileri süren Golpi, "Partinin bürolarının kapatılmasına rağmen fiilen olmasa da siyaseten faaliyetlerine devam etme konusunda kararlı olduklarını" söyledi.