TEKİRDAĞ açıklarında denize çakılarak öğretmen pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener’e mezar olan uçağın gövdesi bulundu. Uçağa yıldırım isabet ettiği anlaşıldı. İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan ‘TC-SAS’ tescilli ‘Cirrus’ tipi tek motorlu uçak, Edremit’e giderken, önceki gün saat 14.40 sıralarında, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi açıklarında denize çakıldı. Önceki akşam Aral ve Şener’in cesetlerine ulaşıldı. Dün de İstanbul Boğaz Komutanlığı’na bağlı Su Altı ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi ekipleri, uçağın gövdesini sahilden 400 metre açıkta 30 metre derinlikte tespit etti. Denizdeki parçalar çağırılan römorkör aracılığı ile çıkarılarak uzmanların incelemesine sunulacak.

Cesetlerde yanık izi var

Öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener’in cesetleri üzerinde yapılan ilk otopside de, Aral’ın vücudunda yanık belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü uzmanları, bunun muhtemelen uçağın pervanesine yıldırım düştüğünü gösterdiğini kaydettiler. Yıldırım düşmesi sonucu pervaneden kopan parçaların kokpite girdiği, öğrenci pilot Lisa Şener’in başında ve bacaklarındaki yaralanmaların bu duruma işaret ettiği kaydedildi.

Fırtınadan yasak bölgeye kaçtılar

ÇORLU Havaalanı Müdürlüğü yetkilileri, Marmara Ereğlisi yakınlarında BOTAŞ’a ait LNG tesislerinin bulunduğunu belirterek, bölgenin uçuşa yasak olduğunu söylediler. Ancak, kaza sırasında, elektrik yüklü tehlikeli ‘cumulonimbus’ bulutlarının bölgede yoğun olması nedeniyle, pilotların kaçınma yaparak yasak bölge üzerinden geçmeyi tercih ettikleri tahmin ediliyor.

Sascha’dan anneye veda

Prestige Sinemaları’nın sahibi Lisa Şener için Bahçeşehir Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine eski eşi Serdar Şener, oğlu Sascha Şener, ablası Sema Karahan ile arkadaşları katıldı. Annesinin fotoğrafını öperek ağlayan Sascha Şener’i de babası sakinleştirmeye çalıştı. Şener’in cenazesi Hadımköy Gülbahçe Mezarlığı’nda, eğitmen pilot emekli Binbaşı Hikmet Aral’ın cenazesi de Büyükçekmece’deki Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Uğursuz gün

Lisa Şener’in babası da aynı gün Almanya’da öldü. Lisa Şener’in arkadaşı Handan Yay’ın verdiği bilgiye göre Şener’in uzun süredir yardım ettiği kanser hastası bir çocuk da o gün öldü.
Hürriyet