Meclis Başkanlık Divanı 18 Kasım Salı günü yapacağı toplantıda, Meclis personeline yapılacak zammı ve Genel Sekreter Ali Osman Koca'nın daha önce reddedilen ancak yeniden gündeme getirdiği koruma talebini görüşecek.
Divan'ın gündeminde, Meclis'te çalışan sekreter, danışman ve memurlarla, başka kurumlardan geçici görevle çalışan memurlar arasında oluşan ücret farkını gidermek bulunurken Meclis personeline de 350 YTL'ye varan oranda zam yapılması bekleniyor. Başkanlık Divanı'nın bir başka gündem maddesi de daha önce de gündeme gelen TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca'nın, tıpkı 'Başbakanlık Müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'nin olduğu gibi kendisine de koruma verilmesi' yönündeki talebi olacak. Koca'nın koruma talebine muhalefet karşı çıkıyor.

Meclis Başkanlık Divanı 18 Kasım Salı günü yapacağı toplantıda, Meclis personeline yapılacak zammı ve Genel Sekreter Ali Osman Koca'nın yeniden gündeme getirdiği koruma talebini görüşecek. Divan'ın gündeminde, Meclis'te çalışan sekreter, danışman ve memurlarla, başka kurumlardan geçici görevle çalışan memurlar arasında oluşan ücret farkını gidermek bulunurken Meclis personeline de 350 YTL'ye varan oranda zam yapılması bekleniyor. Başkanlık Divanı'nın bir başka gündem maddesi de daha önce de gündeme gelen TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca'nın, tıpkı 'Başbakanlık Müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri'nin olduğu gibi kendisine de koruma verilmesi' yönündeki talebi olacak. Koca'nın koruma talebine muhalefet ise karşı çıkıyor.

Meclis Başkanlık Divanı bu hafta TBMM Başkanı Köksal Toptan başkanlığında toplanarak hem daha önce Toptan'ın dile getirdiği Meclis personeline yapılacak zammı hem de TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca'nın koruma talebini karara bağlayacak.


PERSONEL ARASINDAKİ ÜCRET UÇURUMU KAPATILACAK


Meclis Başkanı Köksal Toptan yaptığı açıklamada, Meclis personeline uzun süredir zam yapılmadığını, ayrıca devlet memurlarına yapılan zam oranının TBMM personeline yansıtılmadığını belirterek “Salı günü bu zam kararını almak üzere Başkanlık divanı toplantısı yapacağız” demişti. Toptan meclis personeline yapılacak zam konusunda gerekli hesaplama ve çalışmaların yapılması talimatını verirken, personele yapılacak zammın da 350 YTL civarında olması bekleniyor. Personele zam kararının ise diğer kurumlardan gelen ve Meclis'te geçici görevle çalışanlarla TBMM personeli arasında ücret farkı doğmasından kaynaklandığı belirtiliyor. Yapılacak 350 YTL'lik zamla bu ücret farkının giderileceği ifade ediliyor.


KOCA YİNE KORUMA TALEP ETTİ


Meclis Başkanlık Divanı'nın Salı günü yapacağı toplantının bir başka gündem maddesi ise TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca'nın koruma talebi olacak. Daha önce de Meclis Başkanlık Divanı'na gelen ancak reddedilen talep bir kez daha Divan toplantısında ele alınacak. Koca'nın 'Başbakanlık müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri muadilim olmasına rağmen onlara verilen korumanın TBMM Genel Sekreteri'ne de verilmesi gerekir” dediği belirtiliyor. Muhalefet ise Koca'nın talebine karşı çıkıyor.