Nazilli İtfaiye Merkezinde yapılan seminerde 324 belediye personeli yangın anında yapılması gerekenler konularında bilgilendirildi. Seminere katılan personele katılım belgesi verildi.
Seminerde konuşan Nazilli Belediyesi İtfaiye Müdürü Şeref Özben, yangında erken müdahale etmenin ve büyümesini engellemenin oluşabilecek maddi ve manevi zararları en aza indireceğine dikkat çekerek, “Nazilli İtfaiyesi, ilçe genelinde görev yapıyor. 33 personeli bulunan itfaiye, olaylara 2 müdahale ve kurtarma aracı, 8 hizmet aracı ile müdahale ediyor” dedi.
Seminerin ardından Nazilli Belediyesi"ne bağlı itfaiye ekipleri, yangın söndürme ve enkazda arama-kurtarma alanlarında tatbikat yaptı. İlgiyle izlenen tatbikatta yangına en kısa sürede müdahale edilmesinin önemi gerçekleştirilen senaryo ile anlatıldı. Bir barakanın yakılmasıyla başlayan tatbikat, itfaiye erlerinin müdahalesi ile devam etti. Çok sayıda daire müdürünün de katıldığı tatbikatta daha sonra 3 itfaiyeci yanan ve yoğun dumanla dolu olan bölümlere müdahale ederek kurtarma tatbikatı yaptı. Bu sırada alevlerin birden parlaması dikkat çekti. Barakanın içinde mahsur kalan vatandaşın kurtarılması ile devam eden tatbikatta yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, itfaiye erleri başarılarından dolayı tek-tek kutlandı. iha