Sertifika törenine Didim Belediye Başkan Vekili Serdar Topal, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Belediye birim amirleri ve İş güvenliği uzmanı İlker Arslan katıldı. Törende sertifika almaya hak kazanan 13 belediye personeline sertifikaları Belediye Başkan Vekili Serdar Topal ve törene katılanlar tarafından verildi.
Eğitimlerle ilgili konuşan Belediye Başkan Vekili Serdar Topal, belediye personeline değişik konularda eğitimlerin verildiğini belirterek, “İlk yardım eğitiminin dışında iş güvenliği eğitim seminerinde öfke kontrolü eğitimi verildi. Personelimizin bu eğitimlerin ışığından çalışmalar yapacağına inanıyorum” dedi.
A sınıfı İş güvenliği uzmanı İlker Arslan da, Didim Belediyesinde 2007 yılından bu yana İş güvenliği konusunda eğitimler verdiklerini kaydederek, “Bu eğitimleri neticesinde Didim Belediyesinde geçen yıl 5 iş kazası meydana geldi. Bu kazalarda da ölüm yada ağır yaralı kazalar olmayarak, küçük kazalar şeklinde…Bu eğitimlerde çalışanların hem kendilerine, hem çalışma arkadaşlarına hem de etrafındaki kişilerin güvenliğini nasıl sağlayacaklarını öğrendiler. Çalışanlar ayrıca çalışma koşullarındaki riskleri de bu eğitimlerle öğreniyor. Örneğin Belediye içinde çalışan memur ve zabıta arkadaşlar öfke kontrolü, itfaiye çalışanlarına yangın gibi durumlarda yapacaklarıyla ilgili bilgiler veriliyor” şeklinde konuştu.
Arslan, daha önce 50 belediye personeline eğitimlerin verildiğini ve bu çalışanların sertifikalarını aldıklarını ifade ederek, “İlk yardım eğitimi alan personelin sertifikaları 3 yıl geçerli ve Sağlık Bakanlığı onaylı bir sertifika… Bu eğitimler sağlık personeline destek vermek amacıyla da yapılmaktadır. Ayrıca ilkyardım, cankurtaran, itfaiye personeli ve diğer birimlerdeki çalışanlarda eğitimler aldılar” diye konuştu.