13 Aralıkta başlayan aile hekimliği uygulaması ile kapatılan sağlık ocağında hizmet veren Bağarası Aile Hekimliği Merkezi'nde hasta yoğunluğu dikkati çekiyor.
Üç hekimin görev yaptığı merkezde gündüzleri yaşanılan hasta yoğunluğu nedeniyle akşam saat 22.00'ye kadar hasta kabul sürerken, hafta sonları da saat 12.00'ye kadar pansuman, serum enjeksiyon hizmetleri veriliyor.
Yaşanılan yoğunluk nedeniyle çekilen yardımcı hizmetler ve sağlık personeli sıkıntısının Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Sağlık Müdürü Dr.Hüsnü Tırpancı'ya iletildiği belirtildi.
Vali Coş ve İl Sağlık Müdürü'nün ardından önceki gün Bağarası'na gelen AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk'e de sorun iletilirken, Bağarası Belediye Başkanı Salih Özdemir aile sağlığı merkezinde personel ve nöbetçi hekim sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti.
Bağarası'nın ilçenin en büyük beldesi olması ve kalabalık köy grubu nedeniyle nöbetçi sağlık personelinin bulunması gerektiğini söyleyen Özdemir, ''Aile Hekimliği Sağlık Merkezine dönüştürülen sağlık ocağımızın hasta potansiyeli yüksek. Görev yapan üç hekim arkadaşımızın özveri ile çalıştıklarını biliyoruz. Ancak personel ihtiyaçları da ortada, umarız bu sorun çözülür'' diye konuştu.