Nazilli Belediye Tiyatro Salonu"nda yapılan ödül töreninde bir komiser yardımcısı ve 3 polis memuru olmak üzere 4 önleyici hizmet birimi personeline çeşitli hediyeler verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Birimi"nin başarılı önleyici çalışmalar ile ilçedeki suç oranının her geçen yıl daha da azaldığını kaydetti.
Önleyici hizmet birimimin yaptığı çalışmaları değerlendiren İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Nazilli"de işlenen suç oranlarının oldukça azaldığının altını çizerek “İlçemizde huzur ve güvenin sağlanması açısından polisimiz var gücü ile çalışmaktadır. Polis, huzur ve güvenin teminatıdır. Polis, sokakta suç oluşmadan etkin önlem almak zorundadır. Suç önleyici olmak için sokakta olmak zorundadır. Bu nedenle bu birimizde görev yapan ekip sayısı 5 veya 6 olarak değişmektedir. Bu güçlü ve çok çalışkan ekiplerle ilçemizde önemli hizmetler verdiniz. Bu hizmetlerle ilgili olarak gerçekleştirdiğimiz performans testi ile bu arkadaşlarımızın standart üstü çalıştıklarını gördük. Bu faaliyetler çok önemli bir şekilde uygulanmaktadır. Özellikle ev ve işyeri, motosiklet, oto hırsızlıkları ile kapkaça karşı caydırıcı çalışmalar yapıldı. İlçemizde motosiklet hırsızlığı bunlarda ilk sırayı almaktadır. Bilmeden hırsızlık malı satın alan kişi de mağdur olmaktadır. Şüpheliler üzerinde günde 3 vardiya şeklinde yapılan ve ortalama aylık 6 bin sorgu ile suç işlemeye yönelik olanlara üzerinde caydırıcı etki oluşturmaktadır. Bu etkin çalışmaların neticesi çok kısa sürede alınmaktadır” dedi.
Suçların önlenmesi açısından vatandaşa da büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Günal, şöyle konuştu: “Suçların önlenmesi açısından sadece bizlere değil vatandaşımıza da büyük görevler düşmektedir. Şüphelenilen herhangi bir durum karşısında hemen 155 Polis İmdat"a bilgi verilerek olası kötü olayların önüne geçilebilmektedir. Önleyici hizmet birimlerimiz anlık çalışmalarla olayları engellemektedir. Koordineli şekilde yapılan bu çalışmalarla vatandaşımız azami ölçüde korunmaktadır. 2007-2008 yılına bakarak suç oranını kıyasladığımızda suç oranının oldukça düştüğünü görebiliriz.”
Konuşmaların İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal başta olmak üzere Şube Müdürü Kubilay Elçin, Emniyet Amiri Bahadır Mangır, Emniyet Amiri Tugay Barış Güneş tarafından bu ayki performans testinde başarılı olan personel Komiser yardımcısı Erdal Sağlam, Polis Memurları Hasan Koçak, Haşim Deniz ve Ümit Sandı"ya çeşitli hediyeler ve birer altın verildi.