Usta oyuncu Perran Kutman'ın da destekçileri arasında yer aldığı "Temiz Sokak Projesi" başladı. Proje kapsamında 30 yıl önce oynadığı dizinin sokağına gelen Kutman, klasik araçla sokağı gezdi, duygusal anlar yaşadı.

Üsküdar Belediyesi ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Temiz Sokak Projesi başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman ve usta oyuncu Perran Kutman'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Dönmedolap Sokağı ile Perihan Abla sokakları nostaljik araçla gezildi. Proje kapsamında, Üsküdar Belediyesi sınırları içinde bulunan ve pilot bölge olarak seçilen Dönmedolap Sokağı'nda çöpün çevreye atılmaması ve ayrıştırılması yönünde davranış dönüşümü sağlanması amaçlandı. Sokaklar gezilerek proje kapsamında mahalle sakinlerine bilgi verildi.

"İç Temizliğini Sokağa Yansıt" sloganı ile başlayan proje kapsamında "Temiz Sokak" etiketini almaya aday olarak seçilen pilot sokakta, Mayıs 2018 itibariyle çöp miktarının azalmasına ve uygulamalardaki iyileşmelere bağlı olarak sokağın bu etiketi alıp almadığı ilan edilecek. Proje boyunca pilot sokaktaki uygulamalar takip edilecek ve gerektiğinde sokak sakinlerine bilgi verilerek yol gösterilecek, ayrıca sokak gönüllülerinin projede görev alması için sokak sakinlerine çağrıda bulunulacak.

"KUZGUNCUK'A VEFA BORCUM VARDIR"

Usta sanatçı Perran Kutman ise, "Böyle bir projede olduğum için çok mutluyum. Çöpüne Sahip Çık Vakfı 'biz böyle bir şey yapıyoruz, bizimle var mısınız' dediklerinde keyifle varım dedim. Bir kamu hizmetidir. Kuzguncuk'tan başladık, Kuzguncuk'a vefa borcum vardır. Onu ödemiş oluyorum. Böylece Üsküdar'da bütün sokaklarımızın temizliğini sağlamaya çalışıyoruz. Her ilçede, her belediyede bunu yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Program sonunda Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Perran Kutman ile Çöpüne Sahip Çık Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ebru Dorman'a plaket takdim etti.


Perihan Abla 30 yıl sonra aynı sokakta
Perihan Abla 30 yıl sonra aynı sokakta