Geçen yıl, İş Bankası'nın 10 Kasım'ın anısına yaptırdığı reklam filminde rol alan Haluk Bilginer, kamera arkasında yaşananları anlattı.

Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; çok konuşulan reklam filminde Atatürk'ü oynayan Haluk Bilginer, "Bu gerçekten çok önemli bir reklam. Burada bir ürün satılmıyordu, sadece 'Kurucumuza çok teşekkür ederiz' deniliyordu. Bankanın adı bile geçmiyordu. Sadece bir gül vardı" dedi.

Kenan Işık'ın atv'deki 'Dünya Bir Oyun Sahnesi' programında konuşan Haluk Bilginer, İtalya'dan makyörler ve makyözler geldiğini söyleyerek kamera arkasında kendisini Atatürk'e benzetmek için yaşanan telaşı şöyle aktardı:

"Atatürk'ü oynayacaksınız, İtalya'dan makyörler, makyözler geldi. Burada Suzan Kardeş var. Makyaj yapılıyor, burun yapılıyor. O burun olmuyor, tekrar İtalya'ya gidiyor burun getiriyorlar, benzetmeye çalışıyorlar. Çünkü olabilmeniz mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir şahsiyetten bahsediyoruz. Biraz makyaj yardımıyla benzemeye çalışıyorsunuz ama ruhunu yakalamak derseniz, onun Cumhuriyet'i kurarken neler yaşadığını, nelerle karşılaştığını, nasıl bir düş kurduğunu biraz düşünürseniz çok zor olmuyor tabi. Onun etkisi vardır."

O MEŞHUR SÜETERİ HEDİYE ETMİŞLER AMA...

Reklamdan sonra çok dikkat çeken ve Atatürk ile de simgeleşen kareli süeterden bir tane de kendisine hediye edildiğini anlatan Bilginer, "O kazağı yapan tekstil firması, geçen yıl 10-15 tane daha üretmiş. Herkese dağıtıyordu. Sağolsun bir tane de bana gönderdiler. Ama gönderen insanlar şöyle bir gaflette bulunmuşlar; hani hediye alırken değiştirme kartı koyulur ya, değiştirme kartı da vardı içinde. Yani, Atatürk'ün kazağı gelmiş, kiminle değiştireceğim bunu? Üstelik ben bunu reklamda giymişken. O süeter hala durur bende" diye konuştu.

H2