Kendilerini "bacasız sanayi" olarak tanımlayan perakendeciler, enerji yoğunluğunu yüzde 10 azaltan işletmelerin, enerji giderlerinin yüzde 20"sini Enerji Bakanlığına bağlı EİE"nin karşılanmasını talep etti.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Nuşin Oral, sektördeki enerjide yüzde 20"ye varan verimlilik artışı potansiyelini kullanmaları halinde, yaklaşık 300 milyon dolarlık tasarruf yaratılacağını söyledi. Isıtma-soğutma sistemleri, sensörlü yürüyen merdivenler, enerji tasarruflu ampuller ile önemli bir tasarruf sağlanabileceğini vurgulayan Oral şöyle konuştu: "Enerji maliyetlerini düşürmeye yönelik tavsiye ve taleplerimizi ilgili bakanlıklara ilettik. Bu görüşmelerde ENVER kapsamında sanayi sektörüyle yapılan "üç yıl içerisinde enerji yoğunluğunu en az yüzde 10 oranında azaltan sanayi işletmelerinin anlaşmanın yapıldığı yıla ait enerji giderinin yüzde 20"sinin Enerji Bakanlığına bağlı EİE tarafından karşılanması" anlaşmasının benzerinin sektörümüz için de başlatılmasını istedik. Kendi enerjisini üreten perakendecilere getirilen 500 kilovat sınırının kaldırılmasını talep ettik. Önerimize olumlu bakıldığını düşünüyoruz."

Bursa"da AVM"ler geç açılıyor

NUŞİN Oral, "Bölgesel müşterinin ziyaret sıklığına göre AVM"lerin açılıp, kapanma saatlerinin düzenlenmesi söz konusu. Bazı AVM"ler kendi şaat uygulamalarına başladı. Bursa"da örneğin daha geç açılıyor; pazar günleri öğlen açılması yönünde çalışmalar var" dedi.

HÜRRİYET