Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün, Türkiye'de perakendecilik sektörünün 80 milyarı gıdada olmak üzere 130 milyar lira ciroyu yakaladığını bildirdi.

Aygün, bir etkinliğe katılmak üzere geldiği Mersin'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörünün en önemli ve en büyük çatı örgütü konumundaki federasyonun kurulduğu yıldan bu yana perakendeciliği geliştirmek, güçlendirmek ve rekabet edebilirlik seviyesini en yukarıya çekmek için çalıştığını söyledi.

Çabalarının son dönemlerde meyve vermeye başladığını ifade eden Aygün, Türkiye'de perakendecilik sektörünün cirosunun 80 milyarı gıdada olmak üzere toplam 130 milyar lirayı bulduğunu belirtti.

2010 yılında krize rağmen büyüdüklerini ve bu bağlamda 2011 ile önümüzdeki yıllarda istikrarın sürmesi halinde sektörün gelişiminin katlanarak artacağına inandığını ifade eden Aygün, şöyle konuştu:

''Sektörümüzün yaşadığı en önemli sorun kaliteli çalışan istihdamıdır. 'Benim en iyi müşterim güler yüzlü personelim' anlayışıyla Türkiye Perakendeciler Federasyonu tüm yurt sathında eğitim projeleri yürütüyor. Böylece sektörün sorunlardan kaliteli personel istihdamı aşılmaya çalışılıyor. Eğitimli elemanların da katkısıyla büyümemiz kartopu misali katlanarak devam edecek.''

Federasyon üyesi firma sayısının 260'a ulaştıklarına dikkati çeken Aygün, ''Bu şirketlerin Türkiye genelinde 2 bin 300 mağazası bulunuyor. 45 bin çalışan ile 11 bölgede Türkiye Perakendeciler Federasyonu çatısı altındaki derneklerimiz gıda perakendeciliğini organize yapıya taşıyor'' dedi.

-''GELENEKSEL PERAKENDECİLİK''-

Aygün, perakende gıda ticaretinin halen yüzde 50'ye yakınını geleneksel işletmecilerin oluştuğuna dikkati çekerek, ''Hedeflerimizden biri de geleneksel yerel perakendenin organize edilmesidir. Böylelikle perakendecilerin ticaretteki payının artırılmasını amaçlıyoruz. Bu kapsamda federasyonu tüm sektöre liderlik yapacak, seçkin ve söz sahibi bir yapıya kavuşturmak istiyoruz.''

Selamet Aygün, sektöre yönelik işlemlerin yarısın kredi kartıyla gerçekleştiğini vurgulayarak, şimdilik bunun işletmecileri sıkıntıya sokacak bir konumda olmadığını sözlerine ekledi.

A.A