İlki 8-9.Mart.2009 tarihlerinde 2"nci Meslek Komitesinden gelen talep üzerine perakendeci işletmelerin genel sıkıntılarının tespiti, işletme sahibi olanların vizyonu ve üstlenmiş oldukları misyonun genel değerlendirilmesi ile ilgili analiz amacıyla gerçekleştirilen “Perakendecilik Eğitimi”nin ikincisi tekrarlandı.
Genel hatlarıyla perakendecilik nedir, biz hangi perakendeciyiz, insan kaynakları uygulamaları, mağaza matematiği, ürün bilgisi, perakendecilikte yasal mevzuat, müşterimiz kim, müşteri davranışları, müşteri tipleri, çalışan motivasyonu, perakendecilik ve bilişim, görsel düzenleme, alan yönetimi, stok ve envanter yönetimi, kategori yönetimi, hijyen kuralları, kıyaslama, mağaza içi iletişim, çalışan müşteri diyalogları, satış ve sonrası destek, marka ve marka yönetimi, rekabet gibi konuları kapsayan eğitim KARGEM Kariyer Geliştirme Merkezi A.Ş"nin Perakende Eğitmeni Ahmet Özmen tarafından verildi.
Eğitime Aydın Ticaret Odasına kayıtlı perakendeci firma sahipleri ve çalışanlarından oluşan 92 kişi iştirak etti.
Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Zincir mağazalar çalışanlarına benzer eğitimleri zaman zaman yapıyorlar. Ben zincir mağazaların şubesi olarak kayıtlı bulunan üyelerimizin yanında perakendeci diğer üyelerimizin bu eğitime önem vererek yüksek oranda katılımlarından dolayı memnunum. Etkinliklerimize, çalışmalarımıza üyelerimizin iştirak etmeleri bizlere moral veriyor, motive ediyor, teşvik ediyor. Üyelerimizin istekleri doğrultusunda eğitimlerin sürecek” dedi. Başkan Dokuzlu, tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür etti.