ABD'de perakende satışlar Mart ayında beklenenden daha fazla bir artış gösterdi. Bu durum, yılın ikinci çeyreğinde, tüketicilerin benzin fiyatlarındaki hızlı artışla başa çıkabildiğini işaret ediyor.

Şubat ayında yüzde 1 artan perakende satışlar, geçen ay yüzde 0.8 artış ile, beklenenin neredeyse üç katı bir yükseliş gösterdi. Bloomberg News'un anketine katılan 81 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin yüzde 0.3 artması bekleniyordu. Perakende satışların 13 kategörisinden 11'inde artış gözlendi.

Amerikalıların Apple Inc.'nin iPad ürünü ve Gap Inc. ve Target Corp., gibi mağaza zincirlerinde giyim-kuşama yönelik harcamalar, istihdam piyasasındaki iyileşmenin gelirleri artırdığını ve tüketicilerin, yükselen benzin fiyatlarına karşın harcamalarını sürdürecek yeterli güvene sahip olduklarını gösteriyor. Tüketici talebinin daha iyi olması, dünyanın en büyük ekonomisindeki toparlanmanın süreceğini işaret ediyor.

Lexington, Massachusetts'te IHS Global Insight ekonomistlerinden Chris Christopher, veri öncesi yaptığı değerlendirmede, "Harcamalar için görünüm olumlu" dedi ve "Tüketiciler yüksek benzin fiyatlarına kendilerini ayarlıyor. İstihdam biraz daha fazla artıyor ve insanlar işe giriyor" yorumunda bulundu. Şubat ayı perakende satışlar verisi yüzde 1.1 artıştan yüzde 1 artışa revize edildi. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminleri değişim olmaması ile yüzde 0.9 artış arasında gerçekleşti.