Ezine ilçesinde çiftçilik yapan Aziz Tutar, televizyon haberlerinde gördüğü pepinoyu üretmeye başladı. Deneme amacıyla birkaç fidan diken Aziz Tutar, pepinonun kısa zamanda büyüdüğünü görünce 6 bin fidan aldı. Tutar, fidanların bir kısmını tarlasına yaptığı seralarda, bir kısmını da açık havada yetiştiriyor.

Komşularının kendisini büyük bir merakla takip ettiğini belirten Tutar, "Ben domates gibi zahmeti çok, parası az ürünler dikmekten bıktım ve son çare olarak bu bitkiyi diktim. Fidelerin tanesi 10 TL'ye geliyor. Ciddi bir yatırım yaptım. Pepinoların büyüdüğünü görünce 'iyi ki dikmişim' diyorum. Eğer diktiğim pepinolardan para kazanırsam köydeki diğer çiftçiler de bu bitkiyi dikmek için sıraya girecek. Bu meyve sosyete meyvesi olarak biliniyor. Manavlarda kilosu 5 liraya satılıyor." dedi.

Aziz Tutar, elde ettiği ürünü şimdilik sadece Çanakkale'deki market ve manavlara satıyor. Tutar, pepinonun meyvesinin böbrek kumlarının atılmasında, anemi hastalıklarında, kemik erimesi, dalak yetmezliği, mide rahatsızlıklarında tedavi edici özelliğe sahip olduğunu ifade etti. cihan