Aramalar sürerken, Zekeriya Beyaz"ın bir ara evinin penceresine çıkarak evin önündeki basın mensuplarına el salladığı görüldü. Beyaz, aramayı gerçekleştiren polislerin uyarısı üzerine tekrar içeri girdi.

Arama sırasında konuşan Profesör Zekeriye Beyaz, ''Arama, misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum'' dedi. Pencereden el sallayarak demeç veren Öz, "Kitap yazıyordum" dedi.

BEYAZ'IN KOMŞUSU 'ŞAHİT'

“Ergenekon” soruşturması kapsamında Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın evinde yapılan aramaya şahit olarak katılan komşusu Metin Erzen, Beyaz'ın hazırladığı kitaba ilişkin hemen hemen bütün belgelerin alındığını söyledi.

Prof. Dr. Beyaz'ın 18 yıllık komşusu olan ve aramalara “şahit” sıfatıyla katılan Erzen, basın mensuplarının soruları üzerine, sabah saat 08.00 sıralarında polisin kapısını çalarak aramaya şahitlik etmesi için evde bulunması gerektiğini söylediğini anlattı.

PROF. ZEKERİYA BEYAZ'IN EVİ DE ARANIYOR

Zekeriya Beyaz'ın durumunun iyi olduğunu, polislerin çok kibar davrandıklarını, belgeleri, taslakları, hard diskleri incelediklerini belirten Erzen, Beyaz'ın 13 numarada bulunan evindeki aramaların tamamlandığını, 8. numarada home ofis olarak kullandığı yerdeki aramaların sürdüğünü kaydetti.

Erzen, bir işinin çıkması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldığını, ancak yerine ağabeyi Mucip Erzen'in aramalara katıldığını söyledi.

Bir gazetecinin “Fethullah Gülen ile ilgili kitaba ilişkin mi arama yapılıyor?” diye sorduğu Erzen, “Evet, onunla ilgili. Hemen hemen bütün belgeler alındı. Zirve ve Fethullah Gülen ile ilgili toplanan şeyler sanırım” dedi. Erzen, aramaya 15-20 kadar polis katıldığını bildirdi.

KOMŞULARI KIZDIRAN PROTESTO

Bu arada İşçi Partisi üyesi olduğu öğrenilen bir grup, evin önüne gelerek aramayı protesto etti. Grubun protestosuna mahalle sakinleri "şov yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterince, grupla mahalle sakinleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Ancak tartışma büyümeden sona erdi.

Öte yandan aramaları takip eden Beyaz"ın avukatları, Hacer Güvençer ile Fehmi İlhan da ara ara dışarı çıkarak, basın mensuplarını bilgilendirdi. Soruları yanıtlamaktan çekinen avukatlar, arama sonunda açıklama yapacaklarını bildirdiler.