Wembley"de Hırvat milli marşını seslendiren İngiliz opera sanatçısı, yanlış telaffuzla "Penisim dağ gibidir" deyince, Hırvatistan"da günün adamı oldu.

EURO 2008 Elemeleri"ndeki İngiltere-Hırvatistan maçının milli marş seremonisinde yaşanan skandal hala tartışılmaya devam ediyor. Karşılaşmadan önce her iki ülkenin marşını söyleyen İngiliz opera sanatçısı Tony Henry"nin yaptığı gaf, özellikle Hırvat futbolseverleri çok güldürdü. Hırvat ulusal marşını maç öncesi ezberleyen ve Wembley"de seslendiren Henry, bir kelimeyi yanlış telaffuz edince, Hırvatça"da "Penisim dağ gibidir" anlamına gelen bir ifadede bulunmuş oldu.

Maskotumuz olsun

İngiliz sanatçının farklı bir yorum getirdiği ulusal marşlarına ilk tepkiyi seremoni anında, gülmekten kendilerini alıkoyamayan Hırvat Milli Takımı oyuncuları Vedran Corluka ve Luka Modric"in verdiği görüldü. Ayrıca gerek Wembley"deki, gerekse de televizyonları başında maçı izleyen milyonlarca Hırvat da milli marş seremonisinde büyük şaşkınlık yaşadılar.

Internet forumlarında konuyu değerlendiren Hırvat futbolseverler, Henry"nin bilmeyerek de olsa mücadeleyi gergin biçimde bekleyen oyuncularını maç öncesi rahatlattığını ve 3-2"lik galibiyette önemli rol oynadığını savundular. Bununla da kalmayan Hırvatlar, talihsiz operacının takımın maskotu olarak finallere götürülmesini veya madalya ile ödüllendirilmesini de istediler.