İzmir Konak'ta geçen yıl 27 Ocak'ta erkek arkadaşı B.T.'den ayrıldığı için bunalıma giren 22 yaşındaki A. A. intihar etmeye kalkışmıştı. Olay şöyle meydana geldi; Genç kız, evinde arkadaşlarıyla eğlenirken barışmak için erkek arkadaşını cep telefonundan aradı. Bu isteğine olumsuz cevap alan A. telefondaki tartışmanın ardından 3. kattaki evinin penceresine çıktı.
 
3. KATTAN ATLADI
 
Pencereden aşağı sarkan genç kızı ikna edemeyen arkadaşları durumu itfaiyeye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri hava yastığı açarken, aşağıdakilerin uyarılarını dinlemeyen A., kendini boşluğa bıraktı. Ağır yaralanan genç kız, hazır bekleyen 112 ekibi ilk müdahalenin ardından sedyeyle ambulansa taşıdıktan sonra en yakın hastaneye kaldırıldı. Hastanede konuşan A. A., "Erkek arkadaşımı deliler gibi seviyorum ve onu unutmak için hiç düşünmeden atladım. Beklememe rağmen beni görmeye bile gelmedi. Onun için değmezmiş, çok pişmanım" diye konuşmuştu.
 
KOLTUK DEĞNEKLİ ZANLI
 
Ahlak Büro Amirliği ekipleri geçen pazartesi günü A. A.'nın evine baskın düzenledi. A. A,, A.T. (24) isimli genç kızı internetten tanıştığı M.Ş. (34) ve İ.O. (35) isimli erkeklere para karşılığı fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. Emniyetten adliyeye götürüldüğü sırada görüntülendiğini fark eden genç kız, koltuk değneklerini yere fırlatarak yüzünü kapattı. Bağırarak fotoğraf çekilmesini istemediğini söyleyen A. A. daha sonra ekip otosuna bindirildi.
 
Ceyhan Torlak / Takvim