GAZİANTEP"te, beyin ölümü gerçekleşen bir gencin böbreğiyle yeniden hayata dönen 32 yaşındaki Sultan Solak, tam sağlığına kavuşmuşken pencereden düşüp öldü.

Olay, bugün sabah saatlerinde Karataş Mahallesi 414 Nolu Cadde Destek Sitesi Sever İnşaat E Blok"ta meydana geldi. Bekar olan ve ailesiyle yaşayan Sultan Solak, iddiaya göre, 3"ncü katta bulunan evlerinin penceresini temizlemek isterken bir anda dengesini kaybederek düştü. Beton zemine düşen ve olay yerinde hayatını kaybeden Solak"ın cenazesi polisin incelemesinin ardından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi"ne morguna götürüldü. Cenaze, otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Asri Mezarlık"ta toprağa verildi.

BÖLGEDE İLK BÖBREK NAKLİ YAPILAN HASTA

8 yıldır böbrek hastası olan ve diyalize bağlı yaşamını sürdüren Sultan Solak"ın yıllardır organ beklediği ve 8 ay önce de yapılan organ bağışıyla yeniden sağlığına kavuştuğu ortaya çıktı. Solak"a, 30 Nisan 2010"da Antakya"da beyin ölümü gerçekleşen bir gencin ailesi tarafından bağışlanan organlarından uyum sağlayan böbreği Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Organ Nakli Merkezi"nde başarılı bir operasyonla nakledildi. Sultan Solak"ın GAÜN Organ Nakli Merkezi"nde ilk böbrek nakli yapılan hasta olduğu belirtildi.

YENİ BİR HAYATA BAŞLAMIŞTI

Böbrek nakli gerçekleştirilen Sultan Solak, operasyondan kısa süre sonra sağlığına kavuşarak diyalizden kurtulmuştu. 8 yıldır diyalizle yaşam sürdürdüğünü ifade eden Solak, kameralara mutluluk pozu vererek, "Organ bağışı yapılınca sevinçten gözyaşları döktüm ve çok heyecanlandım. Benim için sürpriz oldu" demişti.

Milliyet