21 yaşındaki genç kızın çok istediği öğretmenlik mesleği için formasyon kursunda istenen not ortalamasını tutturamadığı için bunalıma girdiği öne sürüldü. Okulunda yarı burslu okuyan Özşahin'in, gerekli olan 2.50 başarı ortalamasını 0.9 puanla kaçırarak 2.41 puanda kaldığı kaydedildi.

Olay, bugün saat 08.30 sıralarında 275/11 sokak 14 numarada meydana geldi. Yaşar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Edebiyatı Bölümü'nden 2'nci sınıftan 3'üncü sınıfa geçen Pelin Özşahin, annesinin kahvaltı hazırladığı sırada evlerinin balkonundan kendisini boşluğa bıraktı. 5'inci kattan apartmanın yeşil alanına düşen Özşahin, ailesinin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste tedavi altına alınan üniversiteli kız kurtarılamadı.

YETERLİ PUAN ALAMAMIŞ

Olay sırasında evde olan mali müşavir baba Mustafa Özşahin ile öğretmen anne Münire Özşahin, acil servis önünde endişeli bekleşinin ardından kızlarının acı haberini alınca sinir krizi geçirdi.

Okulunda yarı burslu olarak okuyan Pelin Özşahin'in, çok istediği öğretmenlik mesleği için formasyon kursuna, başvurusunun kabulü için 2.50 olması gereken ders başarı ortalamasını 0.9 puanla kaçırıp 2.41'de kalınca bunalıma girdiği öne sürüldü.

KEŞKE SORUN YAPMASAYDI

Kızının intiharının ardından büyük şok yaşayan baba Mustafa Özşahin gözyaşları içinde şunları anlattı:

“Kızım, öğretmenlik mesleği için okulunun gazetede yer alan ilanının ardından formasyon başvurusunda bulundu. Öğretim yılında hem 3'üncü sınıfa devam edip hem de 6 ay boyunca formasyon kursu alacaktı. Ama not ortalaması tutmayınca bunu gerçekleştirmedi. Kendisiyle konuştuğumuzda da önümüzdeki yıl notlarını yükselterek bu kursu almasına karar verdik. Ama onun psikolojik yapısı farklı olduğu için böyle bir olayı gerçekleştirdi. Çok önemli değildi. Başka bir okuldan da aynı kursu aldırabilirdik, buna maddi imkanımız da vardı.”

PROJELERDE GÖREV ALMIŞ

Arkadaşları arasında neşesi ve başarısıyla dikkat çeken Pelin Özşahin'in, birçok sorumluluk projesinde görev aldığı, son olarak da kitap toplama kampanyasında çalışıp kitapların ilköğretim okulu öğrencilerine dağıtılmasını sağladığı belirtildi.

Pelin Özşahin'in cesedi, nöbetci savcının incelemesinin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Herhangibir not bırakmayan Pelin Özşahin'in intiharıyla ilgili polisin soruşturmasının sürdüğü bildirildi.