2012 yaz sezonuna girdiğimiz şu günlerde Didim’in kalbi olan Altınkum ve Yalı Caddesindeki çalışmalar tüm hızıyla sürerken geçtiğimiz günlerde bazı esnaflar yaşadıklarını sıkıntıları dile getirerek sorumlulardan duyarlılık beklemişti. Özellikle Medusa Disco ile Vali Konağı önündeki cadde üzerinde sokak lambalarının olmaması konusuyla ilgili bilgilere veren Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu “Elektrik konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili AYDEM Didim Müdürü Atilla bey ile görüştüm. Kendisi bana yola terk gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. AYDEM’in 15 gün önce bu yolla ilgili belediyeye yazı yazdığını ve cevap beklediklerini bana bildirdi. Yazı gelmesinden sonra çalışmaları başlatacaklarını ve kısa sürede aydınlatılmanın yapılacağını söyledi. Konunun takipçisi olacağız.”dedi.
“FİYAT KONUSUNDA TALEP YOK”
Altınkum Esnafın fiyat konusunda yaşadığı sıkıntıları da bildiklerini belirten Pektaşoğlu “Fiyatlar konusunda odamıza gelen yazılı bir talep yok; zaten biz fiyatları Bodrum ve Kuşadası baz alarak hazırlıyoruz ve tavan fiyatları sunuyoruz. Onun altına kendileri iniyor. Fiyat konusunda kendi aralarında anlaşmadıkları gibi bize de bilgi vermiyorlar. Talep gelirse ona göre değerlendirmelerde bulunuruz.”dedi.
“HARCAMALARA DİKKAT”
Başkan Pektaşoğlu 2012 yaz sezonunun bu yıl iyi başlamadığını esnafların bu anlamda sıkıntılarının bulunduğunu dile getirerek “Esnaflarımız harcamalarını borçlarını iyi yapsınlar Bu sene geçen yıla oranla bir düşüşün olacağı dile getiriliyor. Biz de bu konuda uyarılarda bulunuyoruz. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın.”diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg