Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde 200 yıldır geleneksel olarak yapılan Deve Güreşleri Şenlikleri, havaların soğuması işle birlikte tekrar başlayacak. Bölgede milyonlarca kişinin ilgiyle izlediği güreşleri renklendiren develerin sahipleri arenada başarılı olabilmek için hazırlıklara başladılar.
Deveciliğin en yaygın olduğu illerin başında gelen Aydın"da uzun bir aradan sonra yolları develer renklendirmeye başladı. Sonbahar"ın gelmesi ile birlikte Aydınlı deveciler pehlivan develeri damlarından çıkarıp dolaştırmaya başladılar.
İspanya'daki boğa güreşlerine alternatif olarak gösterilen, ancak Türkiye'de şenlik havasında geçen deve güreşleri, kış turizminin yeni bir parçası olarak tanımlanıyor. Aynı zamanda halkın kaynaşması ve çeşitli kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla gerçekleştirilen deve güreşleri kış mevsiminde yapılıyor. Güreşler ''orta'', ''ayak'', ''başaltı'' ve ''baş'' olmak üzere 4 kategoride yapılıyor. Davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen develer ise güreşlerinde daha çok sahiplerinin reklamını yapıyor.
Aydın"da geleneksel deve güreşleri Aydın Merkez, İncirliova, Germencik, Germencik, Ortaklar, Ömerbeyli Köyü, Koçarlı, Bıyıklı, İsabeyli, Kuşadası, Buharkent, Sultanhisar, Atça, Köşk, Yenipazar, Kuyucak, Çine, Karpuzlu, Bozdoğan, Haydarlı ve Turanlar"da geleneksel olarak gerçekleştiriliyor.