Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Turizm İçin Bisiklet Şenliği" düzenlendi. Turizm İçin Bisiklet Şenliği kapsamında Kemer Meydanı'nda buluşan 35"i erkek ve 8"i kız toplam 43 bisikletçiye önce Aydın ve Didim Belediyeleri tarafından yaptırılan şapka ve tişörtler dağıtıldı.
Aydın İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka ile Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Göksel Özdemir"in bisikletleriyle öncülük ettiği kalabalık bisikletçi grubu, polis eskortu eşliğinde geniş güvenlik önlemleri altında Batı Gazi Bulvarı, Hükümet Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı güzergahında pedal çevirdi. Turizm Haftası ve turizm sektörüne dikkat çekmek için pedal çeviren bisikletçiler, daha sonra Atatürk Meydanı'nda toplandı.
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, burada yaptığı konuşmada, şenliğin Turizm Haftası kapsamında yapıldığını belirterek, amacının turizmin önemini ve çeşitliliğini anlatmak olduğunu söyledi. Aktakka, hafta dolayısıyla yapılan tüm etkinliklerin ise hem turizm gelirlerini, hem de turizm bilincini artırmayı hedeflediğini kaydederek, “Turizm bilincinin gelişmesiyle ancak ülkelerde turizmle ilgili aktiviteler ve gelişmeler olur. Bu amaçla toplumda turizmin gelişmesi için turizm bilincinin geliştirmemiz gerekiyor. Bu bisiklet şenliği de bir manada bu düşünceye katkı sağlamaktadır. Bisikletçilik bir spor; sporda önemli bir turizmi çeşitlendirme dalıdır. Spor ile ilgili aktivelerin artması, ülke turizminin çeşitlendirilmesi açısından da çok önemlidir. Bu açıdan yaptığımız bu faaliyetler hem turizm çeşitliliğini artırmak hem de turizm bilincini artırmayı hedeflenmektedir” dedi.
Konuşmanın ardından Turizm İçin Bisiklet Şenliğine katılan en küçük erkek 8 yaşındaki Önder Onat, en büyük erkek 53 yaşındaki Maksut Kesici, en küçük kadın 8 yaşındaki İrem Gökçül ve en büyük kadın 46 yaşındaki Emel Narin'e Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Göksel Özdemir tarafından sembolik ödüller verildi. Etkinliğe katılan tüm bisikletçilere katılım belgeleri de yine protokol üyeleri tarafından takdim edildi. -iha