Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Konya Karatay Karma İlköğretim Okulu"nda bir öğrencinin “peçe” ile sınava girdiğini ve konu ile ilgili tutanak tutulduğunu bildirdi. Adıbelli, sınava giren öğrencinin Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kuntoğlu"nun “Sınava herkes istediği gibi girebilir, sınava alınsın” talimatı ile sınava sokulduğunu kaydetti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Adıbelli, Konya"da bir okulda peçeli bir öğrencinin açıköğretim lisesi sınavına girdiği ve konu ile ilgili olarak tutanak tutulduğunu bildirdi. Adıbelli düzenlediği basın toplantısında Konya Karatay Karma İlköğretim Okulu"nda bir öğrencinin “peçe” ile sınava girdiğini açıklayarak, “Okul müdürü herkesin kanunlara uygun bir şekilde sınavlara girmesi gerektiğini bildirmesine karşın, Konya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Kuntoğlu "sınava herkes istediği gibi girebilir, ister peçeyle ister türbanla. Sınava alınsın. Canı isteyen tutanak tutsun" deyince öğretmenler tutanak tutular” dedi.

Söz konusu tutanağın da Milli Eğitim Sınav Komisyonu"na gönderildiğini belirten Adıbelli, okulda sınav yapılan 19 derslik bulunduğunu ve 19 dersliğin 12"sinde türban ve peçe ile sınava girenler nedeniyle tutanak tutulduğunu söyledi. Okulun 19 nolu dersliğinde sınava peçe ile giren öğrencinin bunduğunu kaydeden Adıbelli, “Bu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı kuralları uygulamak için var olmasına karşın gidip meydan okuyor. Bu meydan okuma laik Cumhuriyete, Danıştay"a e Anayasa"ya karşıdır. Böyle meydan okumak için nerden güç alıyor. Siyasi iktidar da benzer düşünceler içerisinde olduğu için onlardan güç alıyor” dedi.

TUTANAKLARIN HASIRALTI EDİLMESİNDEN KORKULUYOR

Adıbelli, siyasi iktidarın yaslara uyması gerektiğini ifade ederken, “Siyasi iktidar artık dini kuralların olduğu bir yapıya doğru gidiyor” dedi. Adıbelli, Peçe ile sınava giren öğrenci ile ilgili olan tutanağın kendilerine ulaştırılamadığını ve komisyonda “hasıraltı” edilmesinden korktuklarını bildirirken, “Eğitim-İş"de görevli arkadaşlarımız aynı okulda 4 nolu salonda sınava türban ile giren kişilerle ilgili olarak tutulan tutanağı bize gönderdiler. Tutulan tutanağın aynısını biz gönderme sebebi Milli Eğitim Bakanlığı"na olan güvensizlikten kaynaklı. Çünkü daha önce aynı konu ile ilgili hiçbir sonuç çıkmadı. Onun yerine tutanakları tutan öğretmenlerin yerleri değiştirildi” diye konuştu. Adıbelli, Ankara Kanuni Lisesi"nde de türbanla sınava giren öğrenciler için tutanak tutulduğunu açıkladı.

gazetevatan