Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, ''20 Aralık Pazartesi günü Atatürk Bulvarı'nda bulunan ve hakkında tutanak tutulmuş her yeri yıkacağız'' dedi.
Didim Belediye Başkan Vekili Atasoy, belediye başkanlık makamında düzenlediği basın toplantısında, Atatürk Bulvarı'nda bulunan imara aykırı yapılan yapıların sahiplerine yapıları boşaltmaları için verdikleri bir aylık yasal sürenin sona erdiğini belirtti.
''20 Aralık Pazartesi günü Atatürk Bulvarı'nda bulunan ve hakkında tutanak tutulan her yeri yıkacağız'' diyen Atasoy, imara aykırı olan tutanaksız yerlerde de tutanak tutarak, onlara da boşaltma işlemi için 1 aylık süre tanınacağını ve ardından yıkacaklarını söyledi.
Atasoy, Atatürk Bulvarı'nın yanı sıra Ege Caddesi, İnönü Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarı'nda da tutanaklı yerleri yıkacaklarını ifade ederek, ''Belediye olarak bu bölgede yapılaşma izni vermeyeceğiz'' diye konuştu.

-SİTELERLE TOPLANTILAR-

İlçe genelinde bulunan sitelerin başkanlarıyla toplantılar yapacaklarını ve site içlerindeki yıkımlarla ile ilgili uyarılarda bulunacaklarını ifade eden Atasoy, site içlerindeki imara aykırı ve henüz yıkılmayan yerler için Mart ayına kadar süre vereceklerini söyledi.
''Sitelerde oturan herkes Mart ayına kadar binasını imara uygun hale getirecek'' diyen Atasoy, yaptıkları onca yıkıma karşı vatandaşların hala duyarlı olmadığından yakındı.

-DİDİM'İ KENT YAPMAYA KARAR VERDİK-

Atasoy, amaçlarının Didim'i imara uygun hale getirmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''Didim'i kent yapmaya karar verdik. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden arkadaşlar ilçemize geldi ve tüm gün Altınkum Yalı Caddesi üzerinde incelemelerde ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ekonomi Üniversitesi ile işbirliği yaparak, Altınkum'dan yukarı doğru giden kentin kent kimliğini oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar yapacağız. Altınkum Yalı Caddesi'ndeki imara aykırı yerleri de 1 Ocak 2011'den itibaren yıkacağız.''