CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, PKK terör örgütü üyelerinin dağdan inmesi gerektiğini belirterek, “Ama bu Türkiye üzerinde yapılmış olan pazarlığın ön ödemesi olarak uygulanmamalıdır” dedi. Baykal, geçen hafta sel felaketinin yaşandığı Antalya'nın Kumluca ilçesi Beykonak Beldesi'ni ziyaret etti. CHP Lideri Baykal, gazetecilere yaptığı açıklamada, PKK terör örgütü üyelerinden bazılarının teslim olacağı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Baykal, PKK terörünün artık bir siyasi mücadele yöntemi olarak sürdürülebilir olmadığının ortaya çıktığını, terörü sürdürmenin anlaşılabilir hiçbir yanı olmadığını söyledi.

PKK GERÇEĞİ GÖRDÜ

Deniz Baykal şöyle konuştu: “Bu gerçeğin PKK'lılar tarafından da kabul edilmekte olduğunu görüyorum. PKK'nın artık terör yöntemini terk etme ve dağa çıkmış olan insanların dağdan inip, Türkiye'de normal yaşam için bir arayışa girmiş olmalarını memnuniyetle karşılıyorum. PKK'lı teröristler artık silahı geçici olarak değil, kesin olarak bırakmalıdırlar. Silahlı mücadeleden vazgeçmelidirler. Türkiye'ye gelip, Türkiye'de toplum içinde kendilerine bir yer tutmaya çalışmalıdırlar. Ama bu durum Türkiye üzerinden yapılmış bir pazarlığın ön ödemesi olarak anlaşılmamalıdır. Yani bazı insanlar dağdan indikleri için Türkiye, yanlış istikamette toplumumuzu ayrıştıracak, etnik temelde toplumumuzu bölecek, yanlış uygulamaların içine sürüklenmemelidir.


Baykal, Diyarbakır'la Antalya arasında kaldı

Baykal, Antalyaspor-Diyarbakırspor maçı öncesinde iki kulübün yöneticileriyle yemekte bir araya geldi. Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer, Baykal'a, takımlarının forma ve kaşkollarını hediye etti. Maça da elinde her iki takımın renklerini taşıyan formayla gelen Baykal yaptığı açıklamada, “Umarım barış ve kardeşlik anlayışı içerisinde bir maç olur. Buna katkı vermek için buraya geldim. Hem Antalyaspor hem de Diyarbakırspor arması olan forma yaptırdık. Umarım olaylar yaşanmaz. Kim iyi oynarsa o kazansın” dedi. Antalyalı Baykal, Diyarbakırspor formasını giymemeyi tercih etti./yeni şafak