TEKİRDAĞ"ın Çorlu İlçesi Vergi Dairesi Müdürlüğü"ndeki rüşvet operasyonunun ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Operasyon kapsamında tutuklanan 7 kişi arasında yer alan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin A."yı dinlenen telefon kayıtlarında rüşvet pazarlığı yaptığı ortaya çıktı. Dinlemeye takılan telefon görüşmeleri mahkemeye delil olarak sunuldu.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı"nın talimatı ile geçen 28 Nisan günü başlatılan ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü "Veren 06" adlı operasyon kapsamında ilk olarak 18 kişi gözaltına alındı. İfadeleri alınan 14 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Vergi Dairesi Müdürü Çetin A., Mali Müşavir Nuri K., manavlık yapan İsa B. ve Mali Müşavir Ayhan T. "Rüşvet, İrtikap, suç işlemek için teşekkül oluşturmak" suçlarından tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi"ne konuldu. 18 Temmuz günü operasyonu genişleten Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, savcının talimatı ile Çorlu Özel Şifa Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda hastanenin Başhekimi olarak görev yapan Cenap Ö. ile hastane ortağı Doğan M. ve Mali Müşavir Hikmet D.'yi de gözaltına aldı. İfadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 zanlı "Rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek" suçundan tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevine gönderildi.

MÜLK ZENGİNİ ÇIKTI

Operasyon kapsamında tutuklanan Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin A."nın gayrımenkul zengini olduğu ortaya çıkmış ve Muğla merkezde dubleks villa, Mersin Silifke İlçesi'nde yazlık, Tekirdağ"ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde hisseli arsa, Çorlu"da lüks bir daire ile Kayseri merkezde bir daire ve bahçeli evinin yanı sıra, İstanbul Ataşehir"de lüks bir dairesi bulunduğu belirlendi. Bu mal varlığının değeri ise yaklaşık 2 milyon YTL olarak kayıtlara geçti. A., bu mal varlığını babadan kalan mirasla yaptığını öne sürdü. Evinde yapılan aramada ise 40 tane lüks marka gözlük bulundu.

İŞTE MÜDÜRÜN RÜŞVET KONUŞMASI

Rüşvet aldığı telefon kayıtları ile tespit edilen Çetin A."nın bir firmanın mali müşaviri ile yaptığı telefon kayıtları ise dikkat çekti. Konuşmanın ayrıntıları şöyle;
-Mali Müşavir; Müdürüm iyi günler saygılar bir sıkıntımız var.
-Müdür A. : Sıkıntıyı hallederiz. Sen bi gel sen bi gel.
-Mali Müşavir; Müdürüm konu naylon fatura
-Müdür A. : Hallederiz sen bi gel görüşelim ne kabarık naylon fatura
-Mali Müşavir; Müdürüm kabarık. hımmmm
-Müdür A. ; Hallederiz sen gel, sakın boş gelme. Bir bakalım ne kadarlık ona göre hallederiz.
-Mali Müşavir; Peki müdürüm ne kadar olur bu iş mükellefim sorarsa cevap vereyim kendisine
-Müdür A. : Hımm ne kadarlık olduğuna bağlı. Sen şimdilik gel bir ön görüşme yapalım ona göre
-Mali Müşavir;Peki müdürüm...
-Müdür A. ;Ama gelirken sen boş gelme, anlasana ya boş gelme işte dolu gel dedik.
-Mali Müşavir; Ya sana, peki müdürüm saygılar.

ALDIĞI RÜŞVETİ AJANDASINA NOT ALMIŞ

Çorlu Vergi Dairesi Müdürü Çetin A."nın bir holdingin iki yönetim kurulu üyesinin vergi borcundan dolayı yurtdışına çıkış yasağını kaldırması karşılında ise 5 bin YTL rüşvet aldığı savcılık tarafından tespit edildi. Holding sahibinin, Çetin A."nın kendilerine yaptığı bu jeste karşılık mali müşavirine talimat vererek "Adam bize jest yapmış. Gönderin 5 bin YTL biz de bir jest yapalım" dediği telefon kayıtları ile saptandı. Bu konuşmalardan yola çıkan savcılık, A."nın hesabına 5 bin YTL aktarıldığını ortaya çıkardı. Ayrıca naylon fatura düzenlendiğini belirlediği mükelleflerini makamına çağıran A.'nın, ikili anlaşma yaptıkları ve bu anlaşma içerisinde kendisine menfaat sağladığı belirlendi. A."nın kendisine yönelik bir tarife hazırladığı, aldığı rüşvetleri ise ajandasına not olarak yazdığı ortaya çıktı.

RÜŞVETE TAKSİT DE YAPMIŞ

Bir firmanın düzenlediği 1 milyon YTL"lik naylon fatura için Çetin A."nın 300 bin YTL rüşvet istediği, ancak bu istenilen ücretin mükellefin veremememesi nedeniyle rakamı 50 bin YTL"ye çektiği belirlendi. Bazı mükelleflere ise istenilen rüşveti nakit ödeyemedikleri için taksit yaptığı kaydedildi.

Hürriyet