Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi tarafından Pazarlama ve Pazarlama Araştırmaları Derneği işbirliği ile düzenlenen 15. Ulusal Pazarlama Kongresi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde başladı.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, ''Bilgi İletim Çağında Pazarlama ve Tüketici'' temasıyla düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, kongrenin, son yıllarda pazarlama alanında tanık olunan değişimlere ışık tutacağını belirtti.
DEÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Arbak da, yaşanan bilgi ve iletişim çağının bireyin ve toplumların kültürel değerleri, alışkanlıklarında olumlu ve olumsuz bazı değişimlere yol açtığına işaret etti.
Bilgi ve iletişim çağında üretkenlik ve rekabetin, ekonomik birimlerin bilgi üretme, işlemleme ve kullanma yeteneği ile tanımlandığını belirten Prof. Dr. Arbak, kongrenin bu anlamda değerli katkılar sağlayacağına inandığını ifade etti.
Kongre Başkanı Prof. Dr. Mustafa Tanyeli de, 3 gün sürecek kongrede 55 adet bildirinin sunulacağını kaydetti.
İş adamı ve İsviçre'nin İzmir Fahri Konsolosu Uğur Yüce'nin onur konuşmacısı olarak yer aldığı kongreye, 300'e yakın akademisyen, iş adamı ve uzman katılıyor.